.
Dries Vanhegen
zaterdag 20 januari 2024

Dries Vanhegen: “Daarvoor doe ik het”

Hij wil niet te lang ergens blijven hangen

De naam Dries Vanhegen zegt je misschien niet meteen iets. Toch is Dries al in tientallen televisieseries te zien geweest. ‘Witse’, ‘Aspe’, ‘Spoed’, ‘Sara’, ‘Onder Vuur’, ‘Chantal’, enzovoort, het staat allemaal op zijn CV.

“Terwijl ik grotendeels in het theater heb gestaan, veelal in Nederland. Maar ik mag inderdaad niet klagen. Het ging vaak om kortere rollen, maar ik heb me ook geregeld geëngageerd voor lange acteerperioden. Bij 'Thuis' en 'Familie' bijvoorbeeld. Hoelang ik zou meedraaien, lag daar altijd op voorhand vast”, klinkt het in Primo.

De acteur bindt zich liever niet voor een lange tijd aan een reeks. Hij wil als acteur van zijn vrijheid kunnen blijven genieten.

“Geregeld de focus kunnen verleggen, daarvoor doe ik het. Naast acteren spreek ik bijvoorbeeld ook nu en dan een tekenfilm in. 'Ice Age' en 'Toy Story' heb ik zo al kunnen doen. Plezant! En ik heb ook al in werk van Shakespeare en Tsjechov meegespeeld. Die verscheidenheid is mijn drive. Daarvoor ben ik acteur geworden. Mochten ze mij vragen voor een musical, ik zou wellicht ook instemmen. Op het Conservatorium waarschuwden ze destijds voor die kwantiteit van opdrachten. Ik herinner me zelfs nog goed dat éminence grise Dora van der Groen zaliger ons nog waarschuwde voor rollen op VTM destijds.”

Bio van Dries Vanhegen

Meer Over:

Dries Vanhegen