.
Dan Karaty
zaterdag 24 september 2022

Dan Karaty: “Dat is een heel gevaarlijke drugs”

Hij moest snel afkicken

Toen Dan Karaty naar buiten kwam met zijn alcoholverslaving had hij eindelijk besloten om zijn probleem aan te pakken. Dat deed hij door naar een ontwenningskliniek te gaan. En dat was een pittige tijd.

“Het was alleszins geen vijfsterrenhotel. Er was een fitness en er waren tv’s, maar geen zwembad of biljarttafels. Toen ik binnenging, werd ik gefouilleerd en moest ik me uitkleden. Dat voelde aan als mensonterend”, zucht Dan in Het Nieuwsblad.

Dan lag op de kamer met een man die verslaafd was aan heroïne. En ook dat was niet gemakkelijk. Dan voelde geen gemeenschappelijke band met de man, maar dat veranderde snel.

“Ik ontdekte dat wij eigenlijk gewoon exact hetzelfde waren. De eerste twee dagen was het schuldgevoel overweldigend: ik had mijn gezin in de steek gelaten, ik was bang dat mijn vrouw me zou verlaten. Pas vanaf de derde dag begon ik mezelf terug te vinden. En had ik eerlijke gesprekken met andere mensen, voor het eerst in 25 jaar.”

Dan was al een beetje gewoon aan ontwenningsverschijnselen, dus dat was niks nieuws voor hem. “Maar ik kreeg wel een kalmeringsmiddel. Dat had ik nodig om veilig af te kicken. Alcohol is immers een van de gevaarlijkste drugs om zomaar mee te stoppen.”

Bio van Dan Karaty

Meer Over:

Dan Karaty