.
News Image

Carl Huybrechts: “Mijn vader was het beu”

Hij moest naar het leger

Het is de laatste tijd een beetje stiller rond Carl Huybrechts. Hij lijkt op televisie niet met erg veel dingen bezig te zijn en geniet van een beetje meer rust na vele jaren hard werken.

In Dag Allemaal blikt hij terug op zijn jeugd en zijn leven op school. Dat was niet altijd even plezant omdat hij naar school ging waar zijn vader les gaf.

“Mijn vader was leraar op het Sint-Jan Berchmanscollege in Antwerpen en al wat ik daar mispeuterde, kreeg hij uit eerste hand te horen. Voor mij was dat niet tof en voor hem zeker niet, want ik smeet overal met mijn klak naar.”

Carl droomde ervan om architectuur te gaan studeren, maar dat wilde zijn vader niet. Hij was het beu dat zijn zoon de weg koos van de geringste inspanning.

“Jij gaat eerst naar het leger’, zei hij. Als kandidaat reserve-officier bij de veldartillerie in Brasschaat kwam ik terecht tussen architecten, ingenieurs en wiskundigen. Met mijn gitaar entertainde ik die mannen en zo werd ik de beschermeling van die lichting misnoegde intellectuelen. Het leek als ik weer bij de scouts zat, terwijl ik in wezen een anarchist ben die zich verzet tegen alle gezag.”

Bio van Carl Huybrechts

Meer Over:

Carl Huybrechts