.
News Image

Boer zkt Vrouw trapt 10de seizoen op gang

Wij stellen het nieuwe seizoen graag aan jullie voor...
Een heel decennium… daar sta je wel even bij stil. Dan kan je toch wel spreken van een succesvol programma. En het is méér dan alleen een tv-programma. Voor veel mensen was Boer zkt Vrouw een mijlpaal in hun leven. De voorbije negen seizoenen hebben we al zo veel mooie en ontroerende momenten beleefd, hebben we talrijke mensen kunnen helpen in hun zoektocht naar liefde. Meer dan eens hebben we echt het verschil gemaakt en daar ben ik fier op!” (Dina Tersago)

Meer dan 10 huwelijken, en nog meer Boer zkt Vrouwspruiten. We kunnen stellen dat het programma een schot in de roos was voor talrijke boeren de voorbije 9 seizoenen. En dat de liefde een universele taal is en een thema dat niemand onberoerd laat, mag duidelijk zijn: Αγρότης μόνος ψάχνει Agrótis mónos psáchnei (Griekenland), Boer soek ’n Vrou (Zuid-Afrika), Ūkininkas ieško žmonos (Litouwen), The Farmer Wants a Wife (Amerika en Australië), Bauer sucht Frau (Oostenrijk, Duitsland… ), Il contadino cerca moglie (Italië), Granjero busca esposa (Spanje),… Ondertussen zijn er een 30-tal landen die Boer zkt Vrouw maken en België was een van de pioniers.

Conny, de eerste lesbische boerin. De goedlachse Staf. De mooie Tanja die honderden brieven kreeg. De broers Aster en Adriaan. De bourgondische Paul. En deugniet Willy. Het zijn boeren die iedereen nog kent na maar liefst 9 seizoenen Boer zkt Vrouw.

Op maandag 1 september 2014 is Dina Tersago aan haar tiende seizoen Boer zkt Vrouw toe. En wees gerust dat het een verjaardagseditie wordt om in te kaderen. Voor één keer blaast Dina de kaarsen niet uit, maar steekt zij ze aan om de romantiek op het erf aan te wakkeren.

Dit jaar volgen we vier boeren en twee boerinnen. De jongste is 22, de oudste 49. Een vader en zijn dochter starten tegelijk de zoektocht naar de liefde. De ene boerin heeft ook een diploma schoonheidszorg, de andere boer heeft dankzij 2 jaar hotelschool ook heel wat te bieden in de keuken. De ene is dol op voetbal, de andere zet graag een stapje in de wereld met zijn vrienden. Allen werken ze met hart en ziel voor hun boerderij, maar ze beseffen dat het leven nog zo veel leuker is met z’n tweeën en dus delen ze die ene wens: de liefde vinden.

Aflevering 1, maandag 1 september om 20.35 op VTM:

Al voor de tiende keer gaat Dina Tersago wel gelaarsd de boer op in de naam van Cupido, om maar liefst 6 boeren te helpen zoeken naar de ware liefde. Want in dit tiende jubileumjaar mag het ietsje meer zijn.

Nathalie is een sprankelende, hardwerkende groenteboerin van 23. Ruben is 25 en niet graag alleen. Peter-Jan is een romantische boer van 31, hij kan koken en wil veel kindjes. Spraakwaterval Luc is een 48-jarige zorgzame, swingende boer en fan van Club Brugge. En dan zijn er nog Patrick en Kelly, vader en dochter. Hij is 48 en wil nog een kindje met een warme, zorgzame vrouw. Zij is 23 en wil het veehandel-bedrijf van haar vader voortzetten.

Een speeddate van 5 minuten met zijn of haar uitverkoren briefschrijvers. Meer krijgt elke boer en boerin niet om te kiezen welke 5 heren of dames een dagje langer mogen blijven. En alweer blijkt dat er veel verrassende dingen kunnen gebeuren in een paar minuten. Dina vond dat het tiende jaar iets bijzonders verdiende en ze wordt op haar wenken bediend…