.
Bockie De Repper
donderdag 18 april 2024

Bockie De Repper: “Ze zou er een figuur zijn”

Dan komt er ook een tweede seizoen

Bockie De Repper heeft voor een primeur gezorgd binnen zijn familie. Hij is de eerste Van Boxstael, want zo heeft Bockie echt, die in een rusthuis verbleef. Dat deed hij speciaal voor zijn nieuwe programma ‘Bompa Bockie’.

Van Boxstael herkent hier en daar wel iets van zichzelf in zijn grootouders. Ze hebben welk enkele gemeenschappelijke eigenschappen.

“Dat ik net als zij leef voor twee. De moeder en vader van mijn mama zijn de enigen die nog leven. Mijn oma is een kranige tachtiger die nog thuis woont. Wat haar bijvoorbeeld typeert: een vlotte babbel en een grote liefde voor haar dagelijkse jenever”, lacht Bockie in Dag Allemaal.

Mocht de grootmoeder van Bockie in een woonzorgcentrum belanden, ze zou er niet onopgemerkt voorbij gaan.

“Ze zou er alleszins een figuur zijn. Misschien maak ik dan een tweede reeks van 'Bompa Bockie'. Maar zover zijn we nog niet, oma is nog goed ter been en zeker niet eenzaam, want ze krijgt veel bezoek. Ik heb gezien hoe kinderloze bewoners in het wzc weinig bezoek krijgen, het sociale contact met de medebewoners is dan extra belangrijk. Ik heb mensen echt zien opfleuren door fijne gesprekken met hen te hebben. Ik had er bewust altijd kleren aan die mij wat ouder maken en had mijn baard grijs geverfd.”

Bio van Bockie de Repper

Meer Over:

Bockie de Repper