.
News Image

Best of War 2

Meer prachtige oorlogsfilms...

Return to the Hiding Place: Gebaseerd op het boek ‘The Hiding Place” van John en Elizabeth Sherrill. Haarlem 1942 - Hans Poley, een jonge student natuurkunde, kiest ervoor om zich niet aan te sluiten bij de Nazi-partij. Hij komt in contact met verzetsstrijder Piet Hartog, die hem bij het verzet betrekt. Hij duikt onder in de schuilplaats van Corrie ten Boom. Samen slagen ze erin de Joodse kinderen van het Haarlemse weeshuis uit handen van de nazi’s te redden. Maar tegen welke prijs?

Auschwitz: Auschwitz november 1944 - De taak van de SS kampbewaarders bestaat erin de grote toestroom Joden, zigeuners en andere gevangenen in goede banen te leiden. Iedere dag arriveren er honderden nieuwe mensen en minstens de helft daarvan zal het geen dag overleven. De druk op de kampbewaarders is erg groot omdat de capaciteit van zowel de gaskamers als de verbrandingsovens niet toereikend is voor al het volk dat naar het kamp wordt gebracht.

The Silverfleet: Vlak na de Duitse invasie in Nederland , wordt Jaap Van Leyden, hoofdingenieur en mede-eigenaar van een scheepswerf. De Nazi’s nemen zijn scheepswerf over en eisen de twee onderzeeërs die in opbouw zijn op. Ze willen dat Jaap met hen samen werkt. Als hij toestemt, krijgt hij de leiding over de werf. Jaap vraagt bedenktijd; maar wanneer hij schoolkinderen een Oudhollands lied hoort zingen, wordt hij zich bewust van zijn plicht tegenover zijn vaderland.