.
Axel Daeseleire
woensdag 17 april 2024

“Axel Daeseleire is geen waanzinnig talent”

Maar hij komt er wel mee weg

Axel draait al vele jaren mee in de wereld van film en televisie. Hij werd erg bekend dankzij zijn rol in ‘Flikken’, maar speelde daarvoor ook al mee in enkele populaire films.

Nu scoort hij mooie kijkcijfers met ‘Het Onbekende’, waar hij de presentator is. Maar ook ‘Eenmaal Andermaal’ doet het erg goed.

In Dag Allemaal praat tv-criticus Jules Hanot over de acteur en presentator. “Een waanzinnig talent? Nee. Maar hij heeft wel een unique selling position. De tedere macho' staat weliswaar bij de meeste regisseurs al een tijd niet meer bovenaan de lijst, maar dat inkomstenverlies maakt hij als bedrijvigste presentator ruimschoots goed.”

Acteur leek toch lang zijn voornaamste job te zijn, maar nu is dat al even niet meer het geval. Tot zijn kernactiviteiten behoren nu ‘presentator’, ‘deejay’ en ‘kunstenaar’. En dat vind regisseur Marc Punt jammer.

“Axel is een heel goeie acteur met een enorme naturel. Ik begrijp niet waarom hij zo weinig gecast wordt. Ik schrijf m'n scenario's altijd op het lijf van mijn acteurs en Axel staat bij mij altijd op de shortlist. Omdat ik graag met hem werk en hem ook heel goed vind. Hij heeft iets streetwise, hij moet dat niet spelen. Blijkbaar vist de nieuwe generatie regisseurs in een andere vijver.”

Bio van Axel Daeseleire

Meer Over:

Axel Daeseleire