.
Default Image

Groenten van Gio

Tomaten, wortelen of witloof zijn voor elke huisvrouw bekend terrein. Maar welk gerecht tover je op tafel met raapselder, rode biet of mierikswortel? In het nieuwe kookmagazine ‘Groenten van Gio’, dat vanaf maandag 3 oktober 2011 te zien is bij Vitaya, duikt de 35-jarige Limburgse chef-kok Giovani Oosters de fascinerende wereld van de groenten in.

In elke aflevering staat een andere groente centraal: van een oude, vergeten groente tot een hedendaagse vitaminebom. Chef Giovani verwerkt de hoofdgroente in een klassieke bereiding en spreekt vervolgens zijn creativiteit aan om het product naar een hoger niveau te tillen. Hij houdt rekening met seizoenswisselingen en integreert de knapperigste groenten in eerlijke en kwaliteitsvolle gerechten.

’’Met liefde koken… Dat leerde ik van Roger Souvereins en Peter Goossens”, aldus Giovani Oosters. “Zij gaven mij de kans om mijn passie voor koken te perfectioneren en brachten mij de kunst bij om van elk gerecht een uniek feestmaal te maken.” Giovani baat een eigen restaurant uit in Hasselt en maakt er een punt van om zo veel mogelijk met fair trade groenten te werken. Daarnaast heeft de chef al tv-ervaring opgedaan dankzij programma’s zoals ‘1000 Zonnen en Garnalen’ en ‘Expeditie Robinson’. Giovani schreef ook tal van columns en culinaire artikels in kranten en tijdschriften en is bovendien één van de drijvende krachten achter The Foodbuilding in Hasselt, waar workshops en teambuildingsdagen rond koken worden gegeven.

Cast: