.
News Image

Woensdag laatste aflevering Kafka

Jens Dendoncker duikt nu ook op in Kafka.
Woensdag worden voor de laatste keer kleine ergernissen, grote clichés en alledaagse wantoestanden onder de loep genomen in de laatste aflevering van Kafka. De absurde situaties in de satirische reeks waren blijkbaar heel herkenbaar: de afleveringen op woensdag hadden gemiddeld 521.130 kijkers (live+7) en een marktaandeel van 23,5% (VVA 18-54). Daarbovenop pikten nog eens gemiddeld 354.089 mensen de herhaling op zondag mee (20,5% op VVA 18-54).

Wie op een kantoor werkt, kan er van meespreken: kopieermachines hebben een eigen willetje! Ze doen wat ze willen, wanneer ze willen, hoe ze het willen. Dat bleek al duidelijk in Kafka de voorbije weken in de weerkerende scènes met bedienden Iris Van Cauwenbergh en Michael Vergauwen. Nu blijkt dat hun kopieermachine bezeten is door Satan. Een exorcist (gastrol van Marc Lauwrys) wordt er bij gehaald om het toestel te bedwingen. Hij probeert met wijwater de duivel uit te drijven, maar krijgt al snel groen slijm over zich.

De grootste ergernis in supermarkten? Geen munten bijhebben voor het winkelkarretje. Je staat nergens als je alleen maar een biljet van 50 euro op zak hebt. Vooral als je met dat biljet niks kan kopen om wisselgeld te krijgen. Want om iets te kunnen kopen… heb je een winkelkarretje nodig. Dat ondervindt een klante (Ilse De Koe) als ze op een taaie tante (Goele Derick) aan de kassa van een supermarkt botst.

Gays bashen of squashen? Voor de immer behulpzame helpdeskmedewerkster Gert Portael klinkt het allemaal hetzelfde. En of je nu homo’s in mekaar wil slaan of wil leren squashen, in beide gevallen kan ze de juiste tips geven. Met de glimlach.

De manager (Mathias Sercu) heeft het niet makkelijk met zijn sollicitaten. De ene (Marjan De Schutter) heeft haar huiswerk niet gedaan, de andere (gastrol van Jens Dendoncker van Hoe Zal Ik Het Zeggen?) heeft zijn Duits duidelijk geleerd van Jean-Marie Pfaff.

Vaste cast: Tiny Bertels, Tom Audenaert, Frank Focketeyn, Karlijn Sileghem, Charlotte De Bruyne, Stefaan Degand, Nico Sturm, Flor Decleir, Ilse De Koe, Goele Derick, Steve Geerts, Dirk Van Dijck, Gert Portael, Iris Van Cauwenbergh, Michael Vergauwen, Mathias Sercu, Günther Lesage, Tania Van Der Sande en Ingrid De Vos. Met gastrollen van: Jens Dendoncker, Marjan De Schutter, Ricko Otto en Marc Lauwrys.

Kafka, woensdag om 20.35 op VTM.