.
Willy Sommers
woensdag 20 oktober 2021

Willy Sommers onthult moeilijkste periode uit zijn carrière: “een ramp”

Hij moest bijklussen.

Het lijkt wel alsof de afgelopen vijftig jaar voor Willy Sommers één groot feest waren. Dat was vooral zo het geval in de jaren 70, maar de jaren 80, die waren een ramp voor iedere artiest.

Willy getuigt over die rampzalige jaren in Dag Allemaal. “Hoewel ik nog maar vijf of zes optredens per maand had, ben ik blijven zingen. Ik heb toen gezocht naar een bijberoep. Ik leerde toen de eigenaar van een modezaak kennen. Hij vroeg of ik geen interesse had om met hem samen te werken. En zo gezegd, zo gedaan. Wij hebben toen twee boetieks in Sint-Niklaas en Aalst opgestart.”

Maar dat was niet het enige waar Willy op dat moment zijn brood op de plank mee verdiende. Hij begon ook een brasserie in een zijstraatjes van de Meir, Filips De Schone.

Maar Willy gaf zijn passie voor muziek niet op en bleef singles uitbrengen en jaarlijks een album. “Ook al werd ik bijna nooit meer gedraaid op de radio – opdat de mensen mij niet zouden vergeten, deed ik dat.” En dankzij de komst van VTM kwam de carrière van Willy uiteindelijk toch weer op gang en vulde zijn agenda weer met optredens.