.
News Image

Wie wordt The Voice van Vlaanderen 2017?

Ontdek het tijdens de grote finale op VTM.
Luka, Bert, Bonni of Dries: één van hen wordt dé Voice van Vlaanderen 2017. De vier finalisten warmen zich op om vrijdag nog één keer keihard te knallen in de grote finale. Met hún stem de stem van de kijker winnen: daar gaat het om. Na 16 weken komt zo een einde aan een spannend muzikaal avontuur dat gemiddeld 1.002.000 kijkers wist te boeien, goed voor 47% marktaandeel (VVA 18-54, live + uitgesteld). Wie sluit het jaar af als de nieuwe Voice van Vlaanderen? Wie krijgt een platencontract én 25.000 euro?

De 4 finalisten zetten de finale in met een unieke opener: hun eerste eigen single Free Fallin’, een cover van de onlangs overleden Tom Petty. Luka, Bert, Bonni en Dries stelden het nummer deze week al voor bij Qmusic. Na hun live optreden van vrijdag zal de single overal te koop zijn t.v.v. Rode Neuzen Dag 2018. Nadien wordt het menens voor het viertal. Met 2 nummers zullen ze de kijker thuis moeten overtuigen: 1 nieuwe individuele song en 1 duet met hun coach. Wanneer iedereen aan bod is geweest, stopt het avontuur voor de 2 talenten met de minste stemmen. De overblijvende superfinalisten brengen nadien nog een zelfgekozen best of-nummer uit hun Voice-parcours. Diegene die dan de meeste stemmen verzamelt via sms naar 6677 of gratis via de VTM-app wordt dé Voice van Vlaanderen.
Niet alleen de finalisten zorgen vrijdag voor een muzikale explosie. Ook twee ex-Voice-coaches palmen het podium in voor een spetterend optreden. Regi brengt daarvoor jong geweld en ex-kandidate Olivier Trappeniers, ofwel OT, mee. Zij schopte het vorig jaar zelf tot in de eerste liveshow van The Voice en heeft nu met You Have A Heart een eerste eigen single klaar. Jasper Steverlinck vuurt nadien eveneens zijn engelenstem én zijn song Here’s To Love af op het publiek.

Met deze nummer strijden de finalisten voor de overwinning:

TEAM KOEN
Bonni (19, Merksem) zingt Too Good At Goodbyes van Sam Smith
Duet met coach: Castle On The Hill van Ed Sheeran

TEAM BART
Dries (29, Denderleeuw) zingt When I Need You van Leo Sayer
Duet met coach: I Wanna Be Like You uit Jungle Book

TEAM ALEX
Luka (17, Wijgmaal) zingt Troy van Sinéad O’Connor
Duet met coach: Mad About You van Hooverphonic

TEAM NATALIA
Bert (33, Tongerlo) zingt Come Together van Gary Clark Jr
Duet met coach: It’s Only Love van Bryan Adams & Tina Turner

Finale The Voice van Vlaanderen, vrijdag 22 december om 20.40 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android