You are here

Weduwe boer Charel spilfiguur in drugsnetwerk

20/09/2019 09:20-

Vera Schouppe had niet genoeg aan erfenis boer Charel.

Vera Schouppe kennen we vooral als de weduwe van de legendarische boer Charel, die bekend werd dankzij Paul Jambers. Vera Schouppe wordt nu verdacht als spilfiguur in een drugsnetwerk en daarvoor riskeert ze vier jaar cel.

Vera Schouppe staat terecht samen met haar drie zonen. Aangestuurd door hun vader zouden ze half Vlaanderen van speed voorzien hebben. De hoeve van wijlen boer Charel werd daarbij gebruikt voor de stockage van benodigdheden voor hun drugslabo’s.

Het openbaar ministerie noemt Vera Schouppe een manipulatieve vrouw die er niet voor terugdeinst mannen te pluimen, lezen we in Dag Allemaal. De erfenis die ze overhield aan haar huwelijk met boer Charal was nog niet genoeg. Ze moest bijverdienen met drugshandel.

De verdediging van Vera Schouppe vindt dat de openbare aanklager te veel hamert op de clichés die rond de vrouw bestaan. Het zou immers Vera Schouppe zelf geweest zijn die de politie zélf tipte over haar dealende zonen. Ze zou zelf nooit actief deelgenomen hebben aan de drugshandel, aldus de advocate van Vera Schouppe.

De verdediging meent dat Vera Schouppe in aanmerking zou moeten komen voor strafvermindering. En zonder haar huwelijk met boer Charel zou er van Vera zelfs geen sprake zijn in dit dossier. Nu gaat het over “manipulatieve Vera” terwijl het eigenlijk de vader, die op het moment van de feiten reeds een straf uitzat in de gevangenis, was die zijn zoons meesleurde in het misdaadmilieu.

Nochtans heeft Vera zelf ook een strafblad. 25 jaar geleden kreeg ze ook reeds een celstraf in een drugszaak. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Meer nieuws over:

Paul Jambers

Gerelateerde bio's: