.
News Image

VRT-gezicht Annemie Struyf staakt ondanks uitbrander niet mee

En daar heeft zij haar eigen redenen voor.


Niet alleen Tom De Cock van MNM staakt maandag niet mee, ook Annemie Struyf heeft te kennen gegeven maandag 'gewoon' te werken. Op Instagram schrijft de presentatrice dat zij niet zal staken. De presentatrice heeft een open brief gedeeld waarin zij allerlei argementen geeft om niet mee te doen met de protestactie van de vakbonden.



Ik ben werknemer van de VRT, en ik ga maandag met veel plezier aan het werk. Waarom? Omdat ik mijn werk bijzonder graag doe en bezig ben aan een fijn programma, waarmee ik de VRT-kijker binnenkort hoop te plezieren. Dus sorry, vakbond, ik staak niet mee maandag. Omdat ik mij niet vertegenwoordigd voel door jullie. Sterker nog, ik voel mij echt oncomfortabel als jullie pretenderen in mijn naam te spreken om de ene te demoniseren en de andere heilig te verklaren, schrijft Struyf op Instagram.



Dus sorry vakbond, maar ook sorry pers en media, ik herken mij niet in jullie berichtgeving over de VRT. Hoe jullie smullen van geruchten en conflicten en op basis van meningen een finaal oordeel vellen. Hoe jullie polariseren, partij kiezen, karaktermoord plegen, demoniseren en ophemelen, zonder kennis van zaken. Dit gaat al lang niet meer over het belang van de VRT. Dit is louter stemmingmakerij, elke deontogische grens voorbij. Vertel mij niet dat de VRT-medewerkers en de vele externe bedrijven hier een boodschap aan hebben. Wie de VRT niet genegen is, smult van deze heisa en wrijft zich in de handen bij zoveel intern conflict. Wie de VRT wel genegen is, is verdrietig en verontwaardigd.



Annemie Struyf kreeg bij een vorige staking een uitbrander van een vakbondsman, 'omdat ik niet wilde meestaken', klinkt het op Instagram. Dus bleef ik die dag stiekem thuis doorwerken. Deze keer zal ik ook doorwerken, maar niet meer stiekem. Deze keer heb ik geen zin meer om mij te verbergen. Want ik hou van mijn job en ik tel mijn uren niet. Dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Ik ben gepassioneerd met mijn werk bezig en begrijp niet waarom ik maandag zou moeten staken. Ja, dat is de cruciale vraag. Waarom zouden wij maandag eigenlijk moeten staken? Om nog wat meer olie op het vuur te gooien? Neen, daar pas ik voor. En velen met mij, dat verzeker ik u, besluit Annemie Struyf.


Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf