.
News Image

Vlaamse jeugdfilm Binti opent Cinekid Festival

Vlaamse film opent Nederlands festival.


De Vlaamse jeugdfilm Binti, het speelfilmdebuut van Frederike Migom, opent het Cinekid Festival in Amsterdam (19-25 oktober). Dat maakte de festivalorganisatie zopas bekend. Binti ging eerder dit jaar in première op het JEF festival in Antwerpen.



De film vertelt het verhaal van de 12-jarige Binti, die ervan droomt een beroemde vlogger te worden. Ze is geboren in Congo en woont al van toen ze een baby was samen met haar vader Jovial in België, zonder geldige verblijfsdocumenten. Op de vlucht voor de politie belanden Binti en haar vader in de boomhut van de 11-jarige Elias. Op zoek naar een oplossing voor haar problemen wordt Binti lid van Elias’ okapiclub en probeert ze haar vader en Elias’ moeder aan elkaar te koppelen. Maar dan ontdekt Elias waar Binti mee bezig is.

Binti werd geschreven en geregisseerd door Frederike Migom. De hoofdrollen worden vertolkt door Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji en Tatyana Beloy. Joachim Philippe stond achter de camera en Clemence Samson deed de montage. De originele muziekscore is van Le Motel.



Binti is een productie van Bulletproof Cupid in coproductie met Kwassa Films, Ketnet en Family Affair Films. De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds, het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles en The Netherlands Film Production Incentive. Daarnaast investeerde BNP Paribas Fortis Film Finance als Belgische Tax Shelter-investeerder. In België wordt de film verdeeld door JEF. De internationale verkoop is in handen van het Deense LevelK.