You are here

Vlaamse Big Brother deelnemer zamelt 2 miljoen dollar in

14/09/2013 12:00-

Een Vlaamse Big Brother deelnemer heeft maar liefst 2 miljoen dollar ingezameld voor het goede doel. Ken jij deze deelnemer uit het tweede seizoen van de reality soap nog?

Een Vlaamse Big Brother deelnemer heeft maar liefst 2 miljoen dollar ingezameld voor het goede doel. Ken jij deze deelnemer uit het tweede seizoen van de reality soap nog?

Bachir Boumaaza nam deel aan het tweede seizoen van Big Brother. Hij maakte deel uit van de grote groep mannen die de eerste dagen voor de helft werd uitgedund door de dames. Bachir werd al na enkele dagen naar huis gestemd en het enige wat we van de jongeman van toen herinneren is dat hij in het Big Brother huis met een plantje praatte om het gemis van zijn vriendin, Tania Derveaux, te compenseren.

Het echte avontuur van de jongeman begon echter toen hij zich met enkele vrienden op Youtube toelegde. Met meer dan 600.000 volgers is zijn Youtube-kanaal “AtheneWins” een van de populairste op het internet. Bachir is nu een bekende ‘gamer’ en samen met andere Youtubers en gamers heeft hij gedurende één weekend The Siege georganiseerd. Een online inzamelactie waarbij gamers tonen dat ze meer zijn dan hoe ze in de media geportretteerd worden (nerds, gewelddadig, asociaal,…). Met de hele gaming community zamelden ze meer dan 2 miljoen dollar in voor Save the Children, een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die de extreme hongersnood in de Hoorn van Afrika probeert aan te pakken. Prachtig initiatief nu blijkt dat de kindersterfte wel daalt, maar lang niet snel genoeg. Het blijft trouwens niet bij dat ene initiatief. Boumaaza lanceerde het Gaming for Good platform. Op gamingforgood.net kan je games kopen en de volledige opbrengst gaat naar Save the Children.