.
Onherkenbare jongen
vrijdag 30 juli 2021

Vlaamse acteur opgepakt voor mogelijk kindermisbruik

Wie is die man? Wat bezielde hem?

Wat een artikel vandaag in Het Laatste Nieuws. De afgelopen maanden is de krant bezig geweest met een onderzoekszaak naar een mogelijk geval van pedofilie. De naam van een acteur viel eerder en er werd in samenwerking met een Nederlandse journalist een onderzoek gestart. Daarbij werd zelfs contact gezocht en gevonden met de Vlaamse acteur die in jeugdprogramma’s, tv-series en films te zien geweest zou zijn. De man vertelde tijdens een gesprek dat hij seks had met jongens van 14 jaar, dat hij naar een naaktstrand trok om daar families met jongere kinderen te begluren en dat hij - mocht hij ooit papa worden - zijn kinderen zou uitwisselen met 'gelijkgestemden'. Walgelijk, nietwaar?

En natuurlijk wil iedereen nu weten wie deze ziekelijke man zou zijn. Een naam of initialen staan er niet in het artikel, maar allerlei aanwijzingen zorgen ervoor dat we heel wat mensen van onze ‘verdachtenlijst’ kunnen schrappen. Want hoeveel acteurs zijn er die zowel op VTM als op de VRT te zien zijn en dat in combinatie met werk voor Studio 100 en Disney? Die lijst is behoorlijk lang, maar HLN schrijft ook nog eens dat de acteur geen kinderen heeft.
Ja, nu is de lijst plots wel héél kort geworden. Als je dan nog eens gaat kijken naar de geblurde foto van de acteur én naar de bewerkte stem luistert, dan kan je nog meer namen schrappen. En dan komen wij op dit moment maar bij één naam uit. Als we dan foto’s van onze ‘verdachte’ vergelijken met de beelden op hln.be, dan vrezen wij dat wij juist zitten. In dat geval gaat het niet echt om iemand die vandaag de dag nog veel werk heeft in de tv-wereld. Zijn uitspraak "gisteren was ik nog op tv, maar dat waren uitzendingen van vroeger, van 20 jaar geleden", is alweer een aanwijzing dat wij in de juiste richting zitten. Eén van onze goede bronnen kon de beelden van HLN zodanig bewerken dat het gezicht van de acteur behoorlijk duidelijk in kwam.

Ondertussen hebben meerdere bronnen bevestigd dat het om een 51-jarige acteur gaat, een acteur die vroeger meespeelde in heel wat reeksen. De laatste jaren zagen we de acteur bijna niet meer in actuele producties. Het is nu verder afwachten hoe het onderzoek in deze zaak vordert. De man is vrijgelaten, maar er werden hem voorwaarden opgelegd, dat vernam onze redactie uit goede bron.