.
News Image

Verlamming na beroerte houdt Kathy niet tegen

Een nieuwe aflevering van Over Winnaars.
Het tweede seizoen van Over Winnaars nam vorige week een vliegende start. Letterlijk. Meer dan een half miljoen kijkers (live +5) zagen Pieter samen met zijn rolstoel de lucht ingaan. In aflevering 2 maakt Koen kennis met overwinnaar Kathy uit Londerzeel. Zij werd drie jaar geleden op 24-jarige leeftijd getroffen door een beroerte die haar volledige rechterkant verlamde. Haar grote droom, kajakken tussen de walvissen in Canada, werd opgeborgen. Tot nu.

Koen verrast Kathy tijdens een bezoek aan haar broer Tom en zus Kelly, haar grote steun en toeverlaat. Zij vertellen hoe hun zus helemaal opnieuw moest beginnen. “Ze had een hoog diploma en doctoreerde in het Engels. Plots kon ze rekensommetjes uit het 1ste leerjaar niet meer oplossen”, klinkt het. Maar Kathy vocht zich via revalidatie een weg terug. Kajakken was altijd haar grote passie, maar de droom om ooit in Canada tussen de walvissen te gaan kajakken, moest ze opbergen. Dat is echter buiten Koen Wauters gerekend.

Koen toont Kathy dat niets onmogelijk is en neemt haar mee naar Canada. Daar zal ze voor het eerst in jaren terug plaatsnemen in een kajak. De 3-daagse tocht die Koen voor haar heeft uitgestippeld is loodzwaar. Kathy moet met één verlamde arm 10 à 15 km per dag zien af te leggen en overnachten in tenten, middenin de wildernis. Haar glimlach en stevige dosis doorzettingsvermogen verliest ze echter nooit. Bovendien heeft Koen nog een verrassing in petto die haar energiepeil een flinke boost zal geven.

Over Winnaars, donderdag om 20.35 op VTM.