.
News Image

Vanaf 5 november nieuw op één: Loslopend Wild & Gevogelte

Het worden weer fijne donderdagen op één.
In de gretig bekeken eerste twee reeksen toonde Loslopend Wild welke heksentoeren vrouwen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen. Maar eerlijk is eerlijk: ook voor mannen zijn het veeleisende tijden. De hedendaagse man balanceert ook op een dunne koord. In de nieuwe en derde reeks van Loslopend wild treden de mannen samen met de vrouwen voor het voetlicht in Loslopend wild en gevogelte.

De sterke cast blijft ongewijzigd en wordt uitgebreid met onder andere Dirk Van Dijck en Tuur De Weert. Verder vertolken opnieuw deze mannen een nu nog belangrijkere rol: David Dermez, Steve Geerts, Ben Segers, Maarten Bosmans, Patrick Vervueren, Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde. Niet alleen krijgen de mannen een groter aandeel in de sketches, soms vertrekken de sketches al eens vanuit hun dagdagelijkse situaties. Bij de vrouwen bestaat de topcast opnieuw uit Tiny Bertels, Eva Binon, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Anemone Valcke en Katelijne Verbeke.

Daarnaast springen ook de jongeren meer in het oog, knap vertolkt door frisse gezichten Sachli Gholamalizad, Robbert Vervloet, Thomas Van Caeneghem en Charlotte Anne Bongaerts. Van pubers tot studenten: hoe houdt het jonge geweld zich staande in onze veeleisende maatschappij? En de derde reeks pakt ook uit met iets nieuws: in elke aflevering duikt een verrassende gastacteur-of actrice op.

Loslopend wild en gevogelte, vanaf 5 november elke donderdag om 21.30 uur op Eén.


Door de verschillende generaties en de herkenbaarheid van de situaties/de dagelijkse drukte spreekt Loslopend wild en gevogelte een zeer groot publiek aan.

Elke aflevering van Loslopend wild en gevogelte bestaat vooral uit op zichzelf staande sketches waarin verschillende vrouwen, of nu ook mannen en jongeren, zich succesvol door het leven proberen te slaan en waar dat al eens uit de hand loopt.

Elke week krijgt de kijker iets nieuws voorgeschoteld, maar binnen een bepaalde aflevering duiken een aantal figuren en situaties soms meerdere keren op, zoals bijvoorbeeld bij De bommabattle, die nu uiteraard ook aangevuld wordt met De Bompabattle.

Andere voorbeelden zijn Allez Monique, Wit wijntje, Wat doe ik nu? en Sing alone. Deze laatste sketch is de ideale afsluiter voor ons losgeslagen wild- en nu ook gevogelte- waarbij de acteur zich helemaal laat gaan op een meezinger.

De bestaande cast krijgt versterking en dan is er nog een nieuwigheid: elke week duikt een andere verrassende gastacteur-of actrice op in een opvallende eenmalige rol.

Ook nieuw: het jong fris acteertalent dat het jonge wild/gevogelte vertolkt:

•Sachli Gholamalizad
Sachli Gholamalizad is een Belgisch/Iraanse actrice en theatermaakster. Ze studeerde Dramatische Kunsten aan het RITS in Brussel en speelt momenteel een hoofdrol in de serie 'De Bunker' waarvoor ook al opnames aan de gang zijn voor een tweede seizoen.

Ze won de Roel Verniersprijs 2015 op Het Theaterfestival én de Fringe First Award 2015 op The Fringe Festival in Edinburgh voor de voorstelling 'A Reason To Talk', waarmee ze momenteel toert door Vlaanderen en Nederland en de voorbije zomer op theaterfestival The Fringe Festival in Edinburgh stond. Een internationale tournee daarvan staat op stapel. In het najaar van 2016 gaat haar nieuwe voorstelling voor de KVS in première.

•Robbert Vervloet
Robbert Vervloet is een jonge Vlaamse acteur uit Antwerpen. Hij studeerde kort Drama aan het K.A.S.K in Gent maar ging dan zijn eigen weg op. Na enkele gastrollen ('De bunker', 'De kroongetuigen') speelt hij nu in 'Loslopend wild en gevogelte'.

Dit jaar is hij vooral nog te zien op de planken. Zo doet hij mee in 'Romeo&Julia' (HETPALEIS) 'Antigone' (ELEKTRA Tg), 'Wachten en andere heldendaden' (Het kwartier) en 'Über ich' (Laika&Michai Geyzen). Tijdens Theater aan Zee 2015 werd hij bekroond met de prijs Laureaat Jeugdjury Mu-zee-Um.

•Thomas Van Caeneghem
Thomas Van Caeneghem (°1991) studeerde in 2014 af aan de drama afdeling van LUCA School Of Arts, Leuven. Sindsdien vertolkte hij verschillende gastrollen op tv, o.a.'Witse', 'De Kroongetuigen', 'Niets Is Zwart Wit'. Thomas is daarnaast en vooral werkzaam in het theater. Hij speelde in verschillende (jeugd)theaterproducties waaronder 'Een Vijand van het Volk' (De Queeste), 'Uilskuiken & Takkeling' (Beeldsmederij De Maan) en 'Billy De Kid' (Barre Weldaad).

Verder vormt hij met muzikanten Rob Banken en Trui Amerlinck het muziektheatercollectief 'Lieden Op Zee'. Momenteel touren zij met hun nieuwe voorstelling door Vlaanderen.

•Charlotte Anne Bongaerts
Charlotte Anne Bongaerts studeerde in 2013 af als master in drama aan LUCA School of Arts, Leuven. Tijdens haar studies volgde ze stage bij theatergezelschappen De Maan en Braakland ZheBilding waarvoor ze in 2012 het solsotuk 'Naast/Hinterland' bracht op Theater Aan Zee (TAZ). In juni 2015 ging haar eerste theaterproductie 'The Waxworks' in première. Op televisie vertolkte Charlotte rollen in onder meer 'Vriendinnen', 'Deadline 25/5', 'Vermist', 'Aspe' en 'Crème de la crème'. Dit najaar is ze ook nog te zien als Stephanie Delvaux in 'De Ridder'.

Verder vertolkte Charlotte rollen in langspeelfilms 'De Behandeling', 'Plan Bart', 'Terug naar Morgen' en 'Image' - waarvoor ze in 2015 een Ensornominatie ontving voor beste actrice in bijrol.

Loslopend wild en gevogelte, vanaf 5 november elke donderdag op Eén

Download onze app voor Android of iOS