You are here

Utopolis blikt terug op succesvolle Paasvakantie

17/04/2012 10:41-

The Hunger Games breekt potten

Utopolis blikt terug op een succesvolle Paasvakantie. De cinemaketen met vestigingen in Mechelen, Turnhout, Lommel en Aarschot verwelkomde 71% (!) meer filmfans dan in dezelfde periode vorig jaar. Het recordaantal bezoekers dankt Utopolis aan het kille weer, maar ook aan enkele zeer succesvolle releases. Vooral ‘The Hunger Games’ was een echte voltreffer.

“The Hunger Games heeft een groot aandeel in de mooie bezoekcijfers. De film naar de driedelige adolescentenroman van Suzanne Collins was al van bij de aanvang van dit filmjaar een gedoodverfde kaskraker en heeft alle verwachtingen ingelost. Bovendien deed onze VIP-zaal in Mechelen het veel beter dan gemiddeld wanneer de Amerikaanse blockbuster er stond geprogrammeerd”, aldus Tanja Piessens, Marketing Manager van Utopolis. “Ook het wisselvallige weer speelde natuurlijk een belangrijke rol. In vergelijking met vorig jaar kregen we in totaal 30 000 bezoekers meer over de vloer. Een welgekomen opsteker na de iets mindere maand maart.”

Andere films die het uitstekend deden waren Plop wordt Kabouterkoning en Allez Eddy. Ook Titanic 3D krijgt zeer lovende kritieken omwille van de hoge kwaliteit van de omzetting naar 3D. Tot slot nam ook de grote Amerikaanse productie Battleship met o.a. de zangeres Rihanna in één van de hoofdrollen een vliegende start in de 2e week.

Tags: