.
News Image

Umberto Tozzi komt naar Het Schlagerfestival

En ook Laura Lynn en Yves Segers zijn erbij!


Het opzwepende ‘Gloria’, het heerlijke ‘Ti Amo’ en dé songfestivalhit ‘Gente di Mare’ gaan volgend jaar te horen zijn op Het Schlagerfestival 2017, want de organisatoren hebben wereldster Umberto Tozzi kunnen strikken. Voor het festival is de aanwezigheid van Umberto Tozzi een primeur en ook meteen de eerste keer dat er een Italiaan op het podium staat! Het Schlagerfestival vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart, in de Ethias Arena van Hasselt. Naast Umberto Tozzi, worden ook nog Laura Lynn en Yves Segers toegevoegd aan de line-up, die verder bestaat uit The Lynn Sisters, Sasha & Davy, Willy Sommers, Jo Vally en Matthias Lens. Tickets voor Het Schlagerfestival 2017 kan je reserveren via www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).



Ook de Schlagerfestival-organisatoren zijn enthousiast over Tozzi’s komst: “Op het eerste zicht is onze headliner opnieuw een verrassende naam, maar toch past hij perfect in het rijtje grote buitenlandse gastartiesten. Na de Franse (Gérard Lenorman) en Duitse (Freddy Breck, Dennie Christiaan) topartiesten, zijn we er nu in geslaagd om een Italiaanse klepper vast te leggen. Umberto Tozzi is nog steeds een ronkende naam, goed voor meer dan 32 miljoen verkochte albums. Hij zorgt als het ware voor de Italiaanse muziekkruiden, die onze 12de editie onvergetelijk gaan maken”, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck namens PSE Belgium.

Volgend jaar, wanneer Umberto Tozzi 65 wordt, schrijft hij als eerste Italiaanse artiest mee aan de roemrijke geschiedenis van Het Schlagerfestival. “Ik heb in België veel fans en vrienden wonen. Wat ik bij jullie enorm waardeer, is de appreciatie en het respect dat je van het publiek krijgt als artiest. Dat is werkelijk fenomenaal ! “



Wie ook in haar nopjes is, is Laura Lynn. Zij deelt het podium niet alleen met haar ‘Lynn Sisters’ Tine Embrechts en Nathalie Meskens, ook als soloartiest is ze van de partij én de kans is groot dat ze ook nog een liedje zingt met Matthias Lens. De zanger/accordeonist (en levenspartner van Laura) werd begin september toegevoegd aan de affiche. “Na al die jaren blijft Het Schlagerfestival één van de mooiste festivals. Als artiest zijn dat optredens waar je echt naar uitkijkt’, zegt de West-Vlaamse enthousiast.

Tot slot meldt de festivalorganisatie ook nog de komst van Yves Segers. De man van de meezingers ‘Café De Zwaan’, het recente ‘Waar zijn die handjes?’ en de Toast-klassieker ‘Ik schreeuw het van de daken’, is opnieuw van de partij en daar zullen de bezoekers van de Schlagerfestival Facebook-pagina erg blij mee zijn. De voorbije weken werd er regelmatig gevraagd naar de komst van Yves Segers, die dus vandaag bevestigd wordt.

De line-up van Het Schlagerfestival 2017 krijgt nu echt vorm met de toevoegingen van Umberto Tozzi, Yves Segers en Laura Lynn én de eerder aangekondigde Jo Vally, The Lynn Sisters, Matthias Lens, Sasha & Davy en Willy Sommers. Wie erbij wil zijn op vrijdag 24, zaterdag 25 of zondag 26 maart, kan best vandaag nog z’n tickets bestellen via www.hetschlagerfestival.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Bio van Umberto Tozzi

Meer Over:

Umberto Tozzi

Meest recente foto’s van Jo Vally, Laura Lynn, Yves Segers, The Lynn Sisters, Matthias Lens, Sasha & Davy, Willy Sommers en Schlagerfestival: