.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 8

Isabelle A & Koen Wauters bereiken de Top 10.


Deze week verlaten een zestal singles de Vlaamse Ultratop 50. Zwangere Guy gaat eruit met twee nummers, namelijk “Gorik Pt.1” en R.A.F. (Rien à foutre). David Vandyck ging terug naar zijn kindertijd en voelde zich een hele tijd “Weer even klein”, Mortier wou nog “Zoveel meer”, John Terra vroeg zich lang af “Waarom ben je weggegaan?” en tenslotte verliest ook Udo zijn plaats, maar hij is “Hier niet ver vandaan”.



Jan Wuytens is gloednieuw op 49 met “Ik droom van jou”. 47 is voor Ntrek en “Oasem”. Beraadgeslagen stond er al eens vijf weken in, maar is nu helemaal terug op 46 met hetzelfde liedje “Isabellade”. De Mens komt met “Later of de dag erna” binnen op 40. Ook Ida de Nijs is terug van weggeweest met “Het leven is zo mooi, leef het niet alleen” op 35. Het ene nummer van David Vandyck is er net uitgegaan, of het andere komt al vrij hoog binnen. “Beiregoe” begint eraan op 32 en is meteen de hoogste nieuwkomer.



Isabelle A & Koen Wauters mogen de Top 10 starten en zij voelen zich “Nooit meer alleen”. Vorige week vonden stonden ze op 14. Marcel de Groot & Bart Herman schreven en brengen een herkenbare song over ouder worden. “Heb jij dat ook?” klimt van 11 naar 9. Met “Vlinders in haar buik” klimt Niels Destadsbader van 9 naar 8. Van 4 naar 7 gaat het met “Zoutelande” van Blöf feat. Geike Arnaert. “Kies mij” van Bart Peeters blijft steken op 6. Tourist LeMC gaat drie plaatsen vooruit naar nummer 5 met “We begrijpen mekaar”. De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow schuift één plaatsje op, van 5 naar 4 met “Dans DJ Dans!”. Status quo op 3 blijft “Daar gaat ze (nooit verdiend)” van Dimitri Vegas & Like Mike & Frenna. Net als de voorbije week wisselt de top 2 opnieuw van positie. Van 1 naar 2 gaat het met “Spiegel” van Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud. Omgekeerd dus, van 2 naar 1 gaat het voor “Onder ons” van Bazart feat. Eefje De Visser.



(Nico Vanaken)