.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 38

Het Zesde Metaal neemt sterkte start als hoogste nieuwkomer.


Vijf singles worden deze week buitenspel gezet. Luc Steeno stond er alvast “De hele zomer” in. Sasha & Davy waren afgelopen zomer ook veel te horen op de “Radio”. Gene Thomas zong in onze Vlaamse taal, maar koos voor de Franse titel “Je ne pense plus qu’a toi”. Wim Leys is na vier weken “Dan toch liever vrij”. Tot slot valt ook “Ik wil het” van Dean na veertien weken uit de Ultratop 50 Vlaams.



Angelo Martinez is de eerste nieuwkomer op 47 met “Als ik even in je ogen kijk”. Lisa del Bo was er al eens zeven weken bij, maar komt terug binnen op 38 met “Geef”. 23 is voor “Toen zag ik jou” van Sasha & Davy. Op 19 lijkt Kommil Foo op weg naar een even groot succes dan hun vorige single met “Angst is maar voor even”. De hoogste nieuwkomer komt op naam van Het zesde metaal met “Tid van ton” op 14.



White Bird speelt het “Hard to get” en klimt van 14 naar 10. Ook “Voor mij alleen” van Isabelle A doet het uitstekend. Zij klimt van 15 naar 9. “Horizontaal” van Metejoor verliest vier plaatsen en verzeilt op 8. Van 3 naar 7 duikt “Tramontane” van Tourist LeMC. Van 10 naar 6 springen Amaryllis Temmerman & Nol Havens met “Omdat het niet anders kan”. “Oelala” van Brihang springt van 8 naar 5. De “Laatste dans” van Abdou boekt nipte winst, van 5 naar 4. Honderd weken notering, maar opnieuw van 6 naar 3. Blöf feat. Geike Arnaert schrijft een geweldig verhaal met “Zoutelande”. Niels Destadsbader neemt ons opnieuw “Mee naar boven” op 2. Dit wil zeggen dat Clouseau en “Tijdmachine” voor een tweede week op nummer 1 staat!



(Nico Vanaken)