.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 23

Jimmy Frey staat nog eens in de hitlijst.


Vijf singles verlaten deze week de Ultratop 50 Vlaams. Dat zijn Tijs Vanneste met “Kzen hie nog geweest”, “Beiregoe” van David Vandyck, Mama’s Jasje en “De jacht is mooier dan de vangst”, “Vrij” van Mo’reen én Berlaen met “Stommekloeut”.



De vrolijke zomersingle “Leve het leven” van Lissa Lewis is nieuw op 49. 48 is voor Ive Rénaarts met “Waar de zon en de zee elkaar kussen”. Het is lang geleden dat nog eens een nummer van Jimmy Frey in deze hitlijst stond. Na zijn 80ste verjaardag is het eindelijk weer zover en hij beleeft nog steeds “Momenten van geluk” op 42. Op 41 prijkt de helemaal vernieuwde Sha-Na en hun motto luidt “Pluk de dag”. De hoogst genoteerde single vinden we op 19 en komt op naam van De Romeo’s, Dorothee Vegas & Like Maarten en “Viva De Romeo’s”.



10 blijft 10 voor Slongs en “Wat overdag ni mag”. Gio Kemper neemt een duik, van 5 naar 9 en dat smaakt blijkbaar toch nog “Bitterzoet”. Brihang blijft status quo op 8 met “Steentje”. Van 11 naar 7 klimt Kommil Foo en dat is “Stilte na de storm”. “Helena” van Mathias Vergels verliest twee plaatsen en belandt op 6. “Vlaanderen m’n land” van #LikeMe Cast gaat er één plaats op vooruit, naar nummer 5. Van 3 naar 4 gaat het voor Isabelle A met “2 seconden”. Opnieuw forse winst, van 7 naar 3 is er voor “Zoutelande” van Blöf feat. Geike Arnaert in week 85. 2 blijft 2 voor de “Oprechte leugens” van Tourist LeMC feat. Alice on the Roof. Zo staat Niels Destadsbader al vier weken op 1 met “Mee naar boven”.



(Nico Vanaken)