.
Niels Destadsbader
vrijdag 7 mei 2021

Ultratop 50 Vlaams Week 19

Niels Destadsbader samen met Regi aan de top.

Heel wat verschuivingen deze week in de Vlaamse Ultratop 50. Zo zijn er zeven vertrekkers en dit zijn ze: Luc Steeno & Frank Van Erum met “Laat ons klinken”, “Te mooi om waar te zijn” van Bert Van Renne, Willy Sommers en “Zoutelande (Blij dat je hier bent)”, het “Regenboog Meisje” van Lissa Lewis, Danny De Roover en “Kon ik nog maar bij jou zijn”, “Doe de helikopter” van Johan Veugelers én “Magie” van Willy Sommers.

“Ademen” doet Raymond van het Groenewoud als eerste nieuwe op 47. “Ik laat je los” zingt Freek Vanrooy op 43. Bert Van Renne & Celien kijken al uit naar “Vannacht” op 41. 40 is voor Philippe Robrecht en “Ooit had ik (2020)”. Bart Peeters zit met een “Winterdip” op 32. Diezelfde Bart Peeters komt met “Dicht bij mij (Live in de Lotto Arena) opnieuw binnen op 24. Nina Butera feat. Dean verschijnen als hoogste nieuwkomer op nummer 17 aan de “Horizon”.

“Als je hem achterlaat” komt Jérémie Vrielynck terug van 13 naar 10. Met “Waanzin” gaat Yong Yello van 8 naar 9. “Ik kijk naar boven” van Wim Leys gaat er één plaats op vooruit en komt terecht op 8. Van 12 naar 7 klimt “Op een dag” van Tinne Oltmans. Twee plaatsen verlies naar nummer 6 is er voor Cleymans & Van Geel met “En route”. “Nu wij niet meer praten” van Jaap Reesema & Pommelien Thijs blijft staan op 5. Met “Niemandsland” gaan Tourist LeMC feat. Meskerem Mees van 3 naar 4. Ook Camille verliest met haar “Vuurwerk” één plaatsje terrein en belandt op 3. Met “1 op een miljoen” gaan Metejoor & Babet van 1 naar 2. Het zat eraan te komen, maar deze week is het dan toch gebeurd. De winnaars van de Radio 2 Zomerhit van de laatste twee jaar staan op nummer 1. In één ruk klimmen Niels Destadsbader & Regi met “De wereld draait voor jou” van 21 naar 1!

(Nico Vanaken)