.
Christoff
vrijdag 30 april 2021

Ultratop 50 Vlaams Week 18

En daar is ‘Christoff 3.0’!

Vijf Vlaamse producties verdwijnen deze week van het toneel. Minder goed nieuws is er voor De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow feat. Omdat Het Kan en “Gevaccineerd is niet verkeerd”, “Als een leeuw in een kooi” van Cleymans & Van Geel, Willy Sommers en zijn “Lied van de vrijheid”, Nina Butera met “Tussen jou en mij” én “Kom naar het water” van Tourist LeMC.

“Ik breek alleen m’n eigen hart” zingt Jo Vally als eerste nieuwe Vlaamse productie op nummer 44 in de Vlaamse Ultratop 50. Frimout is een “Eenzame reizeiger” op 38. 31 is voor Gijs en “Ton Waes”. In de media wordt de nieuwe single “De wereld draait voor jou” van Niels Destadsbader & Regi al de nieuwe zomerhit genoemd. Op 21 komt dit duo binnen en zijn daarmee toch nog niet de hoogste nieuwkomer.

De eer van hoogste nieuwkomer is deze week weggelegd voor Christoff met “Als je bij me bent”. ‘Christoff 3.0’, zoals hij het zelf noemt komt binnen op 10. “Ik kijk naar boven”, dat is wat Wim Leys letterlijk doet. Hij gaat zes plaatsen naar boven en belandt op 9. Van 10 naar 8 klimt “Waanzin” van Yong Yello. Met de “Telescoop” zien Tom Helsen feat. Kim Konings dat ze op 7 staan en van 9 komen. Van 8 naar 6 klimt Bart Peeters met “Genstertje”. Jaap Reesema & Pommelien Thijs blijven staan op 5 met “Nu wij niet meer praten”. “En route” van Cleymans en Van Geel daalt even van de route af en gaat van 3 naar 4. Van 4 naar 3 gaat het met Tourist LeMC feat. Meskerem Mees en “Niemandsland”. Camille blijft status quo op 2 met “Vuurwerk”. De nummer 1 is opnieuw voor Metejoor & Babet met “1 op een miljoen”.

(Nico Vanaken)