.
News Image

Tweede keer, goede keer voor Cindy in The Voice Kids?

De volhouder wint moet Cindy denken.
Voor het oog van 874.000 kijkers – goed voor 37,3% marktaandeel (VVA 18-54, live +4) – zongen 12 straffe stemmen de pannen van het dak in de tweede auditieaflevering van The Voice Kids. En ook op vrijdag 28 april 2017 staat een nieuwe lading junior Voices te wachten om indruk te maken op coaches Laura Tesoro, Josje Huisman en Sean Dhondt. In de derde Blind Auditions waagt een oude bekende haar kans én wordt Sean weggeblazen door “de beste auditie tot nu toe”.

De Antwerpse Cindy (14) zag vorig jaar geen enkele coach omdraaien tijdens haar auditie op Homeless. “De zenuwen waren toen te fel aanwezig”, klinkt het. Haar deelname heeft Cindy’s leven erg veranderd en ze is nu helemaal klaar om opnieuw haar kans te wagen. Met meer zelfvertrouwen dan ooit. Kan Cindy dit keer wél één van de coaches overtuigen met Killing Me Softly van The Fugees?

Wie ook wel van een uitdaging houdt, is de 12-jarige Jens uit Diepenbeek. Deze Limburgse kampioen in het judo heeft namelijk een aartsmoeilijk nummer uitgekozen voor zijn auditie: Rhythm Inside van Loïc Nottet. En ook Odile (10) uit Lede en Pauline (14) uit Merelbeke vallen op met hun nummerkeuze. Odile haalde inspiratie bij haar broer, die fan is van The Beatles. Zij brengt de coaches aan het swingen met Can’t Buy Me Love. Pauline valt op met een feeërieke vertolking van La Vie En Rose van Edith Piaff.

Ook Julliette (11) uit Leefdaal brengt een persoonlijk verhaal. Zij zingt Fight Song van Rachel Platten. “Door een infectie hing mijn leven aan een zijden draadje. Maar ik heb doorgebeten. Dit liedje gaat over vechtlust.” Ook de 12-jarige Romy uit Zolder heeft een nummer met pit uitgekozen: Same Old Love van Selena Gomez. “Ik kan er goed mijn emoties in tonen”, klinkt het. Met haar deelname hoopt Romy te weten te komen wat professionals van haar stemgeluid vinden. Emma Louise (13, Bornem) heeft ten slotte een goede reden om That Don’t Impress Me Much van Shania Twain te brengen. “Het is een sterk nummer over sterke vrouwen. Mijn mama zegt altijd dat je nooit mag opgeven om je dromen te realiseren.” Om haar droom in The Voice Kids te realiseren zorgt Emma voor een opvallende twist tijdens haar optreden...

Beste vriendinnen One uit Brasschaat en Flore uit Ekeren (12) schreven zich samen in voor The Voice Kids, maar staan apart op het podium. “Toch zijn we geen concurrenten van elkaar”, klinkt het. “Al zou het wel vreemd zijn om tegen elkaar te battelen”. Of het zover komt, wordt duidelijk tijdens Ones auditie op To Make You Feel My Love van Adele en tijdens Flores versie van House Of The Risin Sun van The Animals.

Na de dames wordt het podium vrijgemaakt voor een stoere rocker. De 11-jarige Axl uit Roosdaal vindt zichzelf een echt feestbeest en doet er alles aan om dat te bewijzen op Highway To Hell van ACDC. “Jij bent de held van de dag”, beslist Laura. De 13-jarige Angel Pink uit Geel gooit het over een heel andere boeg. Zij ontroert met Like I’m Gonna Lose You van Meghan Trainor. Zingt Angel ook als een engel?

De derde Blind Auditions worden afgesloten door Stijn (13) uit Meulebeke. “Ik heb weinig zelfvertrouwen en denk vaak dat ik er niets van bak. Dan voel ik mij onzeker”, vertrouwt hij Kürt Rogiers toe. “Maar mijn leraar moedigde me toch aan om me in te schrijven.” Stijn koos voor zijn auditie End Of The Road van Boyz II Men. “Het lied gaat over mensen die scheiden. Ik draag het op aan iedereen wiens ouders gescheiden zijn.” Met zijn versie doet Stijn het originele nummer helemaal vergeten…

The Voice Kids, vrijdag 28 april om 20.40 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android