.
News Image

TV-chef Dagný Rós Ásmundsdóttir opent pop-up ROOTS

Vanaf maandag superlekker Ijslands eten in Antwerpen.


In navolging van haar nieuwste boek ‘Roots’ opent Njam!kok Dagný Rós Ásmundsdóttir nu ook een gelijknamig pop-up restaurant mét buitenbar op de Leopold De Waelplaats, pal in het bruisende Zuid in Antwerpen. Van 3 tot en met 15 december neemt de stralende gastvrouw samen met haar landgenoot en topchef Gíslí Matt iedereen mee op een culinaire ontdekkingsreis doorheen haar geboorteland Ijsland. Op het menu: de verse en pure keuken van het Noorden. Wil jij ‘Roots’ en Dagný Ros’ gastronomische schatten uit haar Ijsland komen ontdekken? Snel reserveren is de boodschap.



Afgelopen zomer keerde Dagný Rós terug naar haar land van herkomst: het woeste Ijsland met vulkanen tot geisers en watervallen, dat ze 13 jaar geleden inruilde voor België. Dagný Rós maakte er een roadtrip en ging op zoek naar de eigen culinaire wortels. De liefde voor koken kreeg ze mee van haar moeder en na elke trip naar het moederland komt ze telkens thuis met een hoop inspiratie voor nieuwe gerechten. Het boek ‘Roots’ werd dan ook een heel persoonlijk kookboek. Een ode aan de pure, verse keuken van Ijsland met een knipoog naar de recepten uit haar jeugd.



In het gelijknamige pop-up restaurant dat per 3 december opent op het Zuid in Antwerpen wil Dagný Rós alle bezoekers het Ijsland laten beleven dat haar zo dierbaar is. En ze doet dit uiteraard via de typische nordic-gerechten van daar. Ze staat deze keer niet zelf achter de kookpotten, maar in de zaal als gastvrouw. Dagný Rós wist chef Gísli Matt te strikken om haar gasten culinair in de watten te leggen. Zeg gerust een jonge gastronomische god die de stem van een nieuwe generatie chefs uit de Nordic Cuisine vertegenwoordigt. Elke lente opent hij 4 maanden lang zijn populair restaurant Slippurinn. De overige acht maanden perfectioneert Gísli zijn technieken, reist hij de wereld rond op zoek naar inspiratie en runt hij de bar Skàl in Reykjavik, de enige horecazaak in Ijsland met een Bib Gourmand van Michelin. De topchef gaat altijd op zoek naar de vergeten gerechten van de Ijslandse keuken en blaast ze nieuw leven in met eigentijdse technieken. Verwacht je aan pure, no-nonsense gerechten met kraakverse ingrediënten.



Verder staat Matt ook bekend om zijn succulente barfood. Die serveert hij in Roots in het gezelschap van heel wat verrassende cocktails in de gezellige buitenbar van de pop-up; de ideale plek trouwens voor een afterwork of om in een nordic setting te aperitieven. Op donderdagen 5 en 12 december nodigt Dagný Rós hier twee bekende mixologists uit. 5 december komt Hanna Van Ongevalle van de gerenommeerde cocktailbar ‘The Pharmacy’ Antwerpen/Knokke langs. Op 12 december maakt de Ijslandse Andri Petursson zijn opwachting. Petursson haalde dit jaar nog de top acht van de bekende bartendercompetitie ‘Bacardi Legacy Iceland’.



Roots by Dagný Rós

Leopold De Waelplaats 10, 2000 Antwerpen

Van 3 t.e.m. 15 december

Lunch & dinner

Gesloten op maandag.

Reserveren via Tablebooker.


Bio van Dagny Ros Asmundsdottir