.
Amy Courtens
zaterdag 27 november 2021

Topfavoriete weerlegt kritiek van Klaasje: “dat klopt niet”

"Weinig verschil met een kantoorjob..."

Amy Courtens is de enige Vlaamse finaliste in K2 Zoekt K3, maar de 25-jarige Amy lijkt wel de uitgesproken favoriete om Klaasje Meijer op te volgen bij K3. Amy gaf zelfs haar job op om zich volledig te focussen op de wedstrijd die haar leven weleens overhoop zou kunnen gooien.

Klaasje gaf aan dat het ‘strakke keurslijf’ als K3’tje één van de redenen was waarom ze ermee stopte. Maar die kritiek begrijpt Amy niet: “Dat je leven redelijk vast komt te liggen, is net zo goed het geval als je een bureaujob doet”, klinkt het nuchter bij Amy in Humo.

“Ook dan weet je dat je komende maandag, en alle maandagen erna, om 9 uur op kantoor moet zijn”, beseft Amy maar al te goed. “Uiteindelijk is dit werk veel gevarieerder en avontuurlijker dan een gemiddelde baan, en dan kunnen regeltjes je alleen maar helpen.”

“Het zullen ongetwijfeld lange dagen worden, maar ik hou ook van het gevoel om geleefd te worden”, voegt Amy eraan toe in Humo. “De stress zal na verloop van tijd vanzelf minder worden, maar Hanne en Marthe vertelden ons dat ze nog altijd een gezonde spanning voelen voor optredens.”