.
News Image

Tom Waes palmt uw zondagavond weer in

Tom Waes zoekt het avontuur dicht bij huis...

Geen verre reizen in 2020. Dat geldt natuurlijk ook voor Vlaanderens bekendste avonturier, Tom Waes. Maar Tom blijft niet bij de pakken zitten en maakt al snel van de nood een deugd. In Reizen Waes: Vlaanderen gaat Tom de uitdaging aan. Hij zoekt uit of hij ook dicht bij huis avonturen kan beleven, zoals hij dat al jaren in het buitenland doet. Het verslag van Toms avonturen in Vlaanderen en Brussel is vanaf zondag 3 januari te zien op Eén.

Tom: "We hadden begin 2020 al vliegtickets geboekt voor een nieuw buitenlands seizoen van Reizen Waes. Maar kort na mijn reis door Japan in februari, lag al het internationale vliegverkeer door de coronacrisis plat. En dus gooide ik het roer helemaal om. Ik besloot om hier bij ons op zoek te gaan naar avonturen en interessante verhalen. Omdat ik niet goed wist waar te beginnen, lanceerde ik een oproep aan de Eén-kijker. Ik kreeg meer dan 6.000 tips binnen over vreemde tradities, rare gerechten, mooie plekjes of ontroerende verhalen."

Reizen door de vijf Vlaamse provincies en Brussel
Tom - die normaal gezien gemiddeld 150 dagen per jaar in het buitenland zit - vulde de tips van de kijkers aan met enkele verhalen die hem al langer bezighouden en trok er de hele zomer op uit. Zo wordt Tom in Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld uitgenodigd om te kamperen in het verlaten dorp Doel en zoekt hij uit waarom ‘waterkonijn’ (muskusrat) ooit van de Oost-Vlaamse menukaart is verdwenen. In Limburg viert Tom bij de lokale sikh-gemeenschap 'het uur van de zoete nectar' en krijgt hij een uitnodiging om een bar aan de Chaussée d’Amour te bezoeken. Ook Antwerpen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel doorkruist Tom in zijn eigen, kenmerkende stijl.

Tom: "Reizen Waes: Vlaanderen is een unieke reeks geworden die er zonder het coronavirus wellicht nooit was gekomen. Normaal gezien zoek ik in het buitenland de cultuurshock op, maar ‘dankzij’ het coronavirus heb ik ontdekt hoe schoonheid ook in kleine verhalen of plekken dichtbij huis vervat zit. Reizen Waes: Vlaanderen is door de tips van de Eén-kijkers een fantastisch avontuur geworden met veel warme, inspirerende ontmoetingen en mooie verhalen. Ik ben dan ook blij dat ik deze zomer, een beetje onverwacht, heb ervaren hoe fijn reizen dichtbij huis kan zijn.”

Reizen Waes: Vlaanderen vanaf zondag 3 januari om 20.05 uur op Eén.