.
Thuis
dinsdag 15 november 2022

Thuis-crew legt werk neer

Maar heeft dat wel zin?

Maandag hebben cast en crew van ‘Thuis’ gedurende een tijdje het werk neergelegd. Dat deden zij omdat zij ontevreden zijn met de uitleg die zij vorige week van de directie van de VRT kregen betreffende de verhuis naar een extern productiehuis.

Iedereen wil weten wie de mogelijke overnemers zijn. Niet onbelangrijk: de overgang zou eind dit jaar rond moeten zijn. Wat vast staat, is dat iedereen zal moeten inleveren, de VRT kreeg tijdens de onderhandelingen de goede voorwaarden die cast en crew nu hebben niet verkocht krijgen. Lees: de overnemer wil niet zoveel betalen en of minder legale voordelen aanbieden.

Mogelijk volgen er binnenkort nog meer acties, maar de tijd tikt genadeloos verder. Het is een kwestie van tijd voor de directie en de definitieve overnemer hun handtekening onder de overeenkomst zetten.

De actie van maandag heeft geen impact op het uitzendschema van de soap, wellicht ligt de directie van de VRT dan ook geen seconde wakker van het feit dat deze mensen straks honderden euro's per maand verliezen.

Download onze app voor Android of iOS