.
Bart Van Avermaet in Thuis
vrijdag 15 januari 2021

Thuis-acteur onthult nieuwe werkwijze bij Thuis: “dat is niet evident”

En het zijn niet enkel de acteurs die de maatregelen voelen...

Bart Van Avermaet kennen we allemaal als Waldek uit Thuis. In Primo onthult de 59-jarige acteur hoe het er in coronatijden aan toegaat op de set van Thuis.

“Het is een bevreemdende ervaring”, laat Van Avermaet noteren. Wie niet tot dezelfde bubbel behoort op de set van Thuis moet minstens anderhalve meter afstand bewaren. “We hebben zelfs een eigen coronacommissaris met meetlat die ons op de vingers tikt als we te dicht bij elkaar komen”, vertelt Bart Van Avermaet in het weekblad.

“Repeteren doen we via een live vergadering op Teams. Het is beter voor onze ecologische voetafdruk, maar acteren op afstand van elkaar: het is niet evident”, geeft de acteur toe in Primo.

Maar het zijn niet enkel de acteurs die de maatregelen voelen. “Zo gebeuren de opnames nu twee à drie weken in plaats van maanden voor ze op antenne gaan, waardoor de montage veel sneller moet gebeuren”, aldus Bart Van Avermaet.

Maar klagen wil de acteur allerminst doen. Iedereen bij Thuis prijst zich immers gelukkig dat de opnamen nog kunnen doorgaan. “Het is momenteel een bloedbad in onze sector. Hopelijk brengt 2021 met het vaccin beterschap”, spreekt Bart Van Avermaet zijn grootste wens uit in Primo.

Bio van Bart Van Avermaet