.
Werner De Smedt en Christophe Haddad in Familie
donderdag 29 april 2021

Thuis-acteur neemt drastische beslissing: “geen moment getwijfeld”

"Het mooiste compliment dat ik als acteur kan krijgen."

Christophe Haddad krijgt als Bob in Thuis een heftige verhaallijn voorgeschoteld. Bob kreeg te horen dat hij aan kanker lijdt en die verhaallijn zal minstens een halfjaar lopen, wisten de scenaristen te vertellen aan de acteur.

“Wat Bob meemaakt, wilde ik dan ook zo juist en respectvol mogelijk spelen”, vertelt Christophe Haddad in Dag Allemaal. “De schrijvers stelden me voor om mijn haar af te scheren en ik heb geen moment getwijfeld. Het helpt me om in het hoofd van Bob te kruipen en zo ervaar ik beter hoe een zieke zich voelt, zonder haar. Ik hoop dat ik Bob zo nog geloofwaardiger gestalte kan geven.”

Op sociale media krijgt de acteur opvallend meer berichten van kijkers dan vroeger. “Het roert de kijkers duidelijk”, aldus Christophe Haddad in Dag Allemaal.

“Mensen spreken me er ook over aan. Ze zeggen dat ze hun eigen ervaringen herkennen in wat ik speel. Of dat de verhaallijn hen helemaal terugvoert naar de tijd toen ze zelf ziek waren. Verschillende kijkers hebben me zelfs bedankt. Het mooiste compliment dat ik als acteur kan krijgen”, vertelt Christophe Haddad in Dag Allemaal.

Bio van Christophe Haddad