.
Geert Hunaerts
woensdag 12 mei 2021

Thuis-acteur: “dat gaat volledig tegen de essentie van onze job in”

"En dat zou eigenlijk niet mogen, hé."

Geert Hunaerts kennen we allemaal als Peter uit ‘Thuis’ maar of Peter binnenkort Femke nog eens stevig mag vastpakken, hangt af van de veiligheidsmaatregelen op de set van Thuis.

“Ik vermoed dat alle regels - pijlen op de grond in welke richting we mogen lopen, mondmaskers tijdens de repetities, de afstandsregel van anderhalve meter, de zeep en de ontsmettingsgels, de schermen in plexiglas, et cetera - op de set wel zullen afgebouwd worden als we corona achter ons hebben gelaten”, klinkt het bij Hunaerts in Primo.

“Zoals het er nu aan toegaat, zonder enig fysiek contact, dat is echt niet heel lang meer uit te houden”, zucht Geert Hunaerts in het weekblad. “Dat gaat volledig tegen de essentie van onze job in.”

“Plots is acteren iets heel technisch geworden, de naturel is ’n beetje verdwenen. En dat zou eigenlijk niet mogen, hé. Het is allemaal wat emotielozer. Soms ga ik na een hele dag opnames te hebben gehad naar huis zonder dat ik eigenlijk iemand heb gesproken”, getuigt de acteur in Primo. “Het contact met de collega’s is veel minder, ook dat is een enorm gemis.”

Bio van Geert Hunaerts

Meer Over:

Geert Hunaerts Thuis