.
Yemi Oduwale
woensdag 1 december 2021

Thuis-acteur botst op limieten: “dan ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd”

"Ik vind dat heel confronterend"

Het heeft eventjes geduurd, maar ‘Dancing With The Stars' is terug met een derde seizoen. Play4 heeft weer heel wat leuke namen weten samen sprokkelen en het ziet er veel belovend uit. Onder hen ook Yemi Oduwale, die we kennen van ‘Dertigers’ en ‘'Thuis'’.

Yemi had al wat danservaring en als tiener kon hij wel wat salsa dansen. Maar de trainingen voor ‘Dancing With The Stars’ dat is toch van een ander niveau. “Dit is werken. Leuk, maar werken. Aan de dans kan ik me overgeven, aan de rest moeilijker. Ik hoef niemand anders te spelen, dus kan ik me daar ook niet achter verbergen. Ik moet mezelf zijn op die dansvloer en dat vind ik soms wel confronterend”, zegt Yemi in Gazet van Antwerpen.

We horen het wel vaker dat een bekende Vlaming het in het begin erg moeilijk vindt om zich over te geven aan de passie en intieme aanrakingen die met een dans gepaard gaan. Yemi is dus zeker geen uitzondering. Week na week moet hij zich overgeven, week na week krijgt hij een heleboel nieuwe informatie over de dans die ze moeten oefenen. “Als mijn danspartner dat uitlegt, ontstaat er eerst een beetje kortsluiting en krijg ik zo’n vreemde, starende blik in mijn ogen.”