.
News Image

Theater De Roxy stelt nieuw seizoen voor

Naast eigen producties zijn er ook veel gastvoorstellingen.


Voor het achtste jaar op rij stelt Theater De Roxy (Rijschoolstraat 51 te 3800 Sint-Truiden) een nieuw theaterseizoen voor. Ondertussen vinden steeds meer mensen van binnen en buiten de provincie Limburg hun weg naar dit gezellige theater.Ook dit jaar zorgen uitbaters Yves Caspar en Gunter Reniers voor een gevarieerd aanbod. Er zijn maar liefst vijf eigen producties. Lijst Lenaerts is de eerste en dat is een hilarische komedie van Yves Caspar over de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Truiden. Een eigen Truiense topcast zal in het plaatselijk dialect acteren. Naar verluidt berusten gelijkenissen met bestaande politici en situaties niet op toeval.

Een blikvanger, waar ook reeds de nationale pers over schreef is “De Quaghebeurs” In deze komedie spelen Vlaanderens bekende soapkoppel Ann Pira en Raf Janssen een hoofdrol. Zij zijn beter bekend als Nancy en Didi uit 'Thuis'.

In “De Reünie” spelen dan weer in februari zes topactrices van eigen bodem een rol. Yves Caspar schreef en regisseert deze nostalgische komedie.

Gunther Reniers voert met “Guernica” een monoloog van Jo Van Damme op. In dit tragi-komische verhaal reist een zoon met zijn 80-jarige vader naar Spanje om daar naar het bekendste schilderij van Picasso te gaan kijken.

Tenslotte kijken we ook uit naar “Taxi Taxi” van Ray Cooney. Dit is een klassieker onder de deurenkomedies! Cynthia Reekmans maakt haar verrassende acteerdebuut. Zij werd bekend als Miss Belgian Beauty en later werd ze presentatrice op o.a. TV Limburg.Natuurlijk zijn er nog tal van gastvoorstellingen in De Roxy te zien. Marilou Mermans, vooral gekend van haar rol als moeder Lisa in 'Lili & Marleen' speelt een volkse prostituee op leeftijd die in het onvervalst Antwerps komt aanzetten met anekdotes over haar leven en beroep in “Van hoeren en boeren”.

Janine Bischops & Linda De Ridder zijn 'Ontsnapt & Losgelaten' op 26, 27 en 28 oktober. Janine was een paar jaar geleden al eens te gast in De Roxy met haar eerste show. In deze nieuwe show trekt ze alle registers open met heel veel humor over alledaagse en minder alledaagse situaties op het toneel. Ze krijgt dus assistentie van Linda De Ridder. Beide dames zijn echt aan elkaar gewaagd! Ze putten trouwens uit het rijke repertoire van de 87-jarige Brugse comédienne Jacqueline Compernolle. Dirk Van Vooren en Dirk Lavrysen hebben het materiaal vakkundig bewerkt en aangepast aan een breed Vlaams publiek.

Met “Een inspecteur belt aan” kon men zelfs deze Loge 10 productie strikken. In de theaterthriller van JB Priestley spelen heel wat topacteurs mee: Andrea Croonenberghs, Stef Poelmans, Guillaume Devos, Dirk Bosschaert, Nathalie Wijnants, Wim Van de Velde en Dorien Schrijnemakers.

“Vriendinnen” behoort bij de Paljas producties. Marleen Merckx en Annemarie Picard geven het beste van zichzelf. Beide vrouwen worden gevolgd vanaf hun jeugdjaren, die zich afspelen vlak na WO II tot op het moment dat ze de pensioengerechtigde leeftijd al lang voorbij zijn.

Voor die andere Loge 10 Theaterproducties “Stilte, we draaien” wordt er uitgeweken naar CC De Bogaard, dat voor deze gelegenheid door De Roxy wordt afgehuurd. In die productie wordt duidelijk dat de productieleider niet te vertrouwen is, … Het publiek is zelfs deel van het verhaal. Ook hier is er een grote cast van topacteurs die meewerken: Loes Van den Heuvel, Ben Rotthiers, Ann Pira, Moora Vander Veken, Hilde Van Wesepoel, Erik Goris, Hans Ligtvoet en Brecht Callewaert.

Het Prethuis brengt “Blind Getrouwd” naar Sint-Truiden. In april komen daardoor Greet Rouffaer, Peter Bulckaen, Jeroen Maes, Tine Priem en Guillaume Devos naar De Roxy. De avond van de eerste kennismaking van dit koppel maakt het publiek live mee.

In het weekend van 27 en 28 april zien we “Oude koeien aan de Costa del Sol”. Dit is een humoristische, muzikale voorstelling met vurige flamenco, klepperende castagnetten en een paar zoemende muggen. Vera Puts, Karin Jacobs en Erik Goris zijn de acteurs van deze voorstelling.Alle info over de voorstellingen, data en ticketinformatie kunt u raadplegen op www.deroxy.be. Hou de website verder ook nog in de gaten, want later volgen er mogelijk nog extra voorstellingen.(Nico Vanaken)