.
News Image

Summer Swing Hasselt vervanger Rimpelrock

Einde van Rimpelrock was voorspeld, Summer Swing Festival moet ganse gezin aanspreken.

Op zaterdag 9 augustus heeft op de Pukkelpopweide van Kiewit de eerste editie plaats van Summer Swing Hasselt. Het festival speelt zich af op drie verschillende podia: een Ambiance podium, een Pop Stage en een Family Stage. Namen zijn onder andere: Ozark Henry, Level 42, The Broken Circle Bluegrass Band, Lady Linn, Urbanus & De Fanfaar, K3, Mega Mindy, De Romeo's & Willy Sommers & Will Tura. Summer Swing Hasselt wordt een festival voor festivalgangers van 3 tot 103 jaar. Belangrijk is dat de toegangsprijs gevoelig daalt ten opzichte van Rimpelrock vorig jaar.

Rimpelrock komt niet terug in 2014. Vorige editie was de laatste van het medioren- en seniorenfestival. Rimpelrock wordt vervangen door Summer Swing Hasselt : een nieuw evenement op zaterdag 9 augustus op de Pukkelpopterreinen. Dat nieuws werd vandaag door organisator Chokri Mahassine bekendgemaakt: "Rimpelrock stopt, dat klopt. In 2002 waren we de eerste om met zo'n festival te beginnen, maar ondertussen zijn er veel gelijkaardige initiatieven. Een goede zaak voor onze Belgische artiesten en de actieve vijftigplussers, maar het wordt moeilijk om je op die manier nog te onderscheiden. Als muziekaffiches onderling inwisselbaar worden, dan moet je, zeker als pionier, je conclusie durven trekken. Samen met o.a. Stad Hasselt hebben we de afgelopen maanden gebrainstormd over nieuwe invalshoeken. We hebben ons oor ook discreet te luisteren gelegd bij Rimpelrockfans en de kritische noten op o.a. Facebook goed in de gaten gehouden.".

Summer Swing Hasselt wordt een totaalbeleving waar gezellig samen zijn met het gezin, de familie en vrienden centraal staat. Er wordt gemikt op zowel kinderen als hun ouders en grootouders. De muzikale invulling gaat van kindermuziek tot teenpop en van schlager tot rock.
Chokri Mahassine: "We vatten Summer Swing Hasselt op als een muzikaal pretpark. Met toffe, originele verrassingen zowel op als naast de podia.".

3 PODIA: LINE UP
• Pop Stage met, onder andere, local hero De Held, de wereldburgers van Zornik, Lady Linn die haar derde cd High komt voorstellen, Directeur Flip Kowlier zoals steeds wars van elk dialect, de platinaprijsbeesten van The Broken Circle Bluegrass Band, Ozark Henry, groots en groter dan ooit tevoren en Level 42, goed voor 30 jaar wereldhits.
• Family Stage met, onder andere, de nieuwe boysband 5th Avenue, meisjesidool Ian Thomas, de bonte bende van Bandits en Slongs Dievanongs die nor ons komt lache. Met Jukebox For Kids komt de playlist in de handen van onze jongste festivalgangers, De Bende brengt supervrouw Mega Mindy mee, De Ketnetband wordt versterkt met superman Fabian, Urbanus & De Fanfaar gaan voor 40 jaar wereldhits in de Benelux en K3, dat staat op zaterdag 9 augustus voor kolossale klasse in Kiewit.
• Ambiance Podium met, onder andere, de Limburgse wereldster Joe Hardy, The Voice-finalist Robby Longo, schlagerhelden Luc Steeno en Bart Kaëll, prinses van het levenslied Laura Lynn, de ultieme boysband voor rijpere dames De Romeo's & Willy Sommers en Will Tura met 50 jaar Nederlandstalige wereldhits.
De affiche van Summer Swing Hasselt is nog niet volledig. In de loop van de komende weken worden er nog meer artiesten en verrassingen bekendgemaakt.

Tickets zijn vanaf maandag 12 mei online te koop via www.summerswing.be en in de winkels van Essec, tankstations van Group Bruno en de Dienst Toerisme van stad Hasselt.
Tickets kosten €28 (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betaal je €18 (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) en kinderen jonger dan 3 mogen gratis binnen.

Bekijk ook deze items over The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band:

Meest recente foto’s van Zornik, Lady Linn, Flip Kowlier, The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band, Ozark Henry, Level 42, Ian Thomas, Bandits, Slongs Dievanongs, De Bende, Mega Mindy, Fabian, Urbanus, K3, Joe Hardy, Robby Longo, Luc Steeno, Bart Kaëll, De Romeo's, Willy Sommers, Laura Lynn en Will Tura: