.
News Image

Studio 100-helden helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen!

Koen krijgt klein stresske als hij Pieter in rolstoel de berg afduwt.


Studio 100 en Pleegzorg Vlaanderen lanceren een opmerkelijke samenwerking. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om Pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig. Zo zal K3 bijvoorbeeld een nieuwe single en clip uitbrengen rond het thema van pleegzorg.



“In het verhaal van Studio 100 staan kinderen altijd centraal.”, zegt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100. “We hopen dat we door onze verhalen en figuren de kindertijd van elk kind een stukje onvergetelijker maken. Maar hoewel elk kind kostbaar is, niet bij iedereen loopt alles even vlot. Net daarom bleef het verhaal van pleegzorg ons beklijven. Met Studio100steboven willen we iets betekenen voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie voor korte of lange tijd een ander gezin nodig hebben. Daarom engageren we ons om Pleegzorg te ondersteunen en in de kijker te zetten.”



“Wanneer pleegkinderen in een pleeggezin gaan wonen, moeten ze alles achterlaten wat voor hen vertrouwd aanvoelt.”, zegt Jan Brocatus van pleegzorg. “Hun wereld wordt letterlijk ondersteboven gedraaid. In hun nieuwe gezin moeten ze zich aanpassen aan nieuwe regels, nieuwe gewoonten. Dat is voor een kind niet altijd even gemakkelijk. Op dat moment spelen sommige Studio 100-figuren al een cruciale rol: want net zoals ze bij hen thuis misschien naar Maya De Bij of Campus 12 konden kijken, vinden ze ook in hun nieuwe gezin dezelfde magische personages of verhalen terug. Op die manier biedt Studio 100 vaak nu al een houvast voor pleegkinderen om zich thuis te voelen in hun pleeggezin. Dat Studio 100 zich nu wil inzetten om samen op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen, vinden we een ongelooflijk waardevol gebaar.“



“We hopen op deze manier pleegzorg in de kijker te zetten en zo potentiële pleegouders te bereiken.”, zegt Anja Van Mensel. “Al is het maar één gezin dat via deze weg in aanraking komt met pleegzorg en overtuigd raakt om pleeggezin te worden, dan hebben we de wereld van één kind alvast een stukje kunnen veranderen.”



Pleegzorg Vlaanderen zoekt op dit moment nog heel wat pleeggezinnen die zich willen openstellen om kinderen kort, lang of af en toe een weekend op te vangen in hun gezin.



Wil je meer weten? Dan kan je steeds bellen naar het telefoonnummer 0800-30 181 of surfen naar www.pleegzorgvlaanderen.be.