.
#LikeMe
donderdag 20 mei 2021

Straks special Songfestival Ahoy op tv

En dat net voor 2e halve finale Eurovisiesongfestival.

Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival te zien op Eén. Om kijkers voordien al warm te maken, zendt Eén net voordien de special Songfestival Ahoy! uit.

In Songfestival Ahoy! ontdekken we hoe enkele bekende Eurovisiesongfestivalfans, samen met hun vrienden of huisgenoten, de eerste halve finale vanuit hun eigen gezellige cocon beleefden. Ze supporteren, becommentariëren en reageren op alles wat Rotterdam hen die avond voorschotelde. En hoe reageren ze wanneer België als negende land voor de finale wordt afgeroepen? Vier gezinnen zijn te zien in deze special: het gezin van Sergio Quisquater, het gezin van Stephanie Planckaert, Bart Kaëll en Luc Appermont, en de cast van #LikeMe (Camille, Maksim, Francisco en Sali).

Het echtpaar Appermont-Kaëll heeft al lang een voorliefde voor het Eurovisiesongfestival. Luc was van 1979 tot 1990 commentator van het evenement en presenteerde ook een aantal keren de Belgische voorselecties. Bart Kaëll stond in 1987 bijna zelf op het Eurovisiepodium maar moest Liliane St-Pierre nipt laten voorgaan op het toenmalige Nationale Songfestival. Hij had het ook in 1983 al eens geprobeerd. Sergio stond in 2002 met Sister op het Eurovisiesongfestival in Tallinn en ook in 2004 ging hij mee met Xandee naar Istanboel. Voor het gezin van Stephanie Planckaert is het Eurovisiesongfestival vooral een gezellig familiemoment waar jaarlijks wordt naar uitgekeken en ook de acteurs van #LikeMe vergapen zich maar al te graag aan de spectaculaire acts van het Europese muziekfeest.

Songfestival Ahoy! en aansluitend de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival: donderdag 20 mei om 20.35 uur op Eén.

Bio van Sergio, Luc Appermont, Bart Kaëll, Stephanie Planckaert en #LikeMe