You are here

Straks op één: Vrienden van De Veire

28/04/2012 13:40-

Welke 'Vrienden van De Veire' komen er vanavond langst in de studio?

Op zaterdag 28 april maakt Peter Van de Veire zich op voor een overvolle rode sofa in Vrienden Van de Veire op Eén. Nemen in die sofa plaats: Kreuners Walter Grootaers en Jan Van Eyken, Ketnet-wrappers Niels Destadsbader en Charlotte Leysen, kunstenares Delphine Boël en The voice van Vlaanderen-winnaar Glenn Claes.

Walter Grootaers en Jan Van Eyken hebben hun afscheidjaar van De Kreuners ingezet met de live-cd Live in Zwortegem en De Dikke Van Eyken, een handleiding voor beginnende rock-’n-rollers. Zal hun

passage bij Peter ook hun laatste tv-interview worden? Of hebben ze al spijt van hun beslissing om te stoppen? Stof genoeg voor een goed gesprek!

Ketnet krijgt vanaf 1 mei een eigen kanaal en dus moet er verhuisd worden. Ketnet-wrappers Niels Destadsbader en Charlotte Leysen mogen de verhuisdozen even laten rusten en vertellen over hun leukste, ontroerendste of gewoon meest foute ervaringen bij de beste kinderzender van het land.

Wie werken van kunstenares Delphine Boël wil zien, kan dezer dagen afzakken naar exposities in Brussel en Luik, maar voor de bijhorende uitleg het best zaterdag naar Vrienden Van de Veire kijken. Peter vraagt haar uit over haar inspiratiebronnen en haar fascinatie voor mode.

En naast ervaren rotten Walter en Jan is er ook ruimte voor jong en fris talent van eigen bodem. Glenn Claes, winnaar van The voice van Vlaanderen, zet zijn eerste stappen in de grote artiestenwereld. Hij vertelt waarom hij in de bouw ging werken en niet in het leger, houdt de kijkers op de hoogte van zijn muzikale toekomstplannen en van de voor- en nadelen van bekend zijn. In de studio brengt hij zijn debuutsingle Knight in shining armour.

Vriendjes Van de Veire Aliyah en Nash trokken naar de albumvoorstelling van onze Eurovisiesongfestival-kandidate Iris en polsten er naar de liefde voor het Songfestival bij bekend Vlaanderen.

Vrienden Van de Veire: op zaterdag 28 april om 21.40 u op één.

Tags: