.
Sophie - De Noodcentrale
dinsdag 21 juni 2022

Sophie van ‘De Noodcentrale’: “Dat is goeie reclame”

Ze wil de job onder de aandacht brengen

Trouwe kijkers van ‘De noodcentrale’ zullen Sophie ongetwijfeld kennen. Zij is één van de nieuwe gezichten dit seizoen en kon de afgelopen weken al op heel wat positieve commentaren rekenen. Zo hebben heel wat mensen veel bewondering over hoe ze hun kalmte steeds kunnen bewaren.

Voor Sophie was er een heel goede reden om zich te laten volgen door camera’s. Zij wil graag de job wat meer in de spotlights zetten, gezien ze toch met een serieus tekort kampen.

“Ik dacht dat dat goeie reclame zou zijn. Het is een echte topjob. Mensen denken dat wij voortdurende tot over onze oren in de stress zitten, maar er wordt ook vaak gelachen. En de job heeft ook veel voldoending”, klinkt Sophie in Tv Familie.

Als medewerker van de noodcentrale kan je natuurlijk rekenen op de gekste oproepen. Zo is er eentje die Sophie zich nog heel goed herinnert. “Iemand belde ons een keer omdat hij slechte drugs had gekocht van z’n dealer. En hij wilde die dealer aangeven. Tja, daarvoor moet je niet bij ons zijn.”

Maar ernstig zijn, is ook absoluut een must in de job. Het is immers niet altijd om te lachen. “Op televisie zie je niet alleen grote noodgevallen. Ze zenden ook veel grappige situaties uit. Maar het is uiteraard niet alleen maar dat. Vaak moet er ook snel gehandeld worden.”