You are here

Slotshow Meneer Konijn in Vorselaar

20/12/2013 10:22-

Vorselaar is meest gulle gemeente van het land.

Vanochtend presenteerden Ornelis en Rogiers de Meneer Konijn Slotshow 2013 vanuit het Stadhuis in Brussel. Het was het orgelpunt van de finaleweek van de Meneer Konijn-actie, die startte op 1 juni. Sven en Kürt mochten er de tussenstand bekend maken, in het bijzijn van minister Ingrid Lieten, van wat alle acties tot nog toe opgeleverd hebben voor Kindergeluk vzw. Er werd ondertussen al € 221.614 ingezameld via de Spaarpootjes voor Kindergeluk. Dit is slechts een tussenstand. Er zijn nog tientallen acties van Q-luisteraars bezig en het Meneer Konijn Fonds blijft zich ook de komende weken nog inzetten voor kansarme kinderen.
 
Wim Oosterlinck mocht vanochtend ook de ‘gulste gemeente’ bekend maken. Vorselaar (7715 inwoners) heeft met het totaalbedrag van € 11.735 het meeste geld ingezameld per inwoner. Daarom presenteert Wim Oosterlinck vanavond de ‘Meneer Konijn Danku Show’ met o.a. Tom Helsen vanuit Vorselaar. Tussen 16.00u en 18.00u zet hij de ‘gulste gemeente’ in de bloemetjes, als bedanking voor alle acties die ze de afgelopen weken op poten hebben gezet.
Wim Oosterlinck: ‘Ik zou in elke gemeente willen langsgaan met de Danku Show, maar dat gaat helaas niet! Er is er maar eentje waar per inwoner het grootste bedrag is opgehaald en dat is Vorselaar! Het was geen wedstrijd tussen de gemeenten, maar zeg nu zelf: dat verdient toch een dikke merci hé? Daarom dragen we de Danku Show vanavond aan hen op en breng ik Tom Helsen, 3M8S en Moonboy mee naar Vorselaar.’

Deze week presenteerden Sven en Kürt vanuit de grootste Vlaamse steden zowel de ochtend- als de avondspits vanop het stadhuis. Terwijl trokken de andere Q-dj’s Vlaanderen rond en bezochten ze àlle 308 gemeenten om het ingezamelde geld uit de Spaarpootjes van de Q-luisteraars in te zamelen.
Sven Ornelis: ‘De afgelopen dagen waren fantastisch. We werden op elk stadhuis met open armen ontvangen en zijn letterlijk overal in Vlaanderen geweest om de gevulde Spaarpootjes op te halen. We zijn dan ook zó blij dat dit bedrag ondertussen al werd ingezameld voor Kindergeluk vzw! Er werden Spaarpootjes verkocht, acties georganiseerd, Marco Borsato stond de opbrengst van z’n nieuwe single af, Nile Rodgers veilde z’n gitaar, onze collega’s van HET NIEUWS organiseerden een etentje voor Meneer Konijn en zo veel meer. Het leek wel of iederéén bezig was met acties voor Meneer Konijn. Hartverwarmend!’
Het bedrag dat vandaag bekend gemaakt werd is geen eindbedrag, maar een tussenstand van wat er tot nog toe ingezameld werd. Ook de komende dagen en weken blijft Q, samen met Kindergeluk vzw, via Meneer Konijn geld inzamelen voor kansarme kinderen. En ook de reeds aangekochte Spaarpootjes komen nog van pas, want ook volgend jaar zal er via de Meneer Konijn-spaarpotjes geld ingezameld worden. Giften kunnen ook nog steeds rechtstreeks aan Kindergeluk gestort worden op 432-4019881-53 met de vermelding ‘Meneer Konijn’.

Meer nieuws over:

Q-Music, 3M8S, Tom Helsen

Gerelateerde foto's:

Sunset : Rudimental en Felix Jaehn

Q-Music - Oostende - 12/07/2017

Q-Run To You

Q-Music - Hasselt - 11/02/2017

Maarten en Dorothees Kinderopvang

Q-Music - Vilvoorde - 16/11/2016

Campus Q

Q-Music - Gent - 22/10/2016

De Foute Party 2016

Q-Music - Gent - 01/07/2016

The BSMNT Club

Q-Music - Antwerpen - 11/05/2016

Nieuwjaar bij TVL

Tom Helsen - Genk - 01/01/2016

Kerstshow TVL

Tom Helsen - Genk - 25/12/2015

BIL Rode Neuzen Dag

Q-Music - Antwerpen - 10/11/2015

Maggie De Block als VTM-omroepster

Q-Music - Vilvoorde - 06/10/2015

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Tom Helsen