.
Peter Van de Velde in Fair Trade
maandag 15 maart 2021

Slechterik in Thuis neemt met spijt in het hart afscheid: “fantastische ploeg”

"Ik ben van Jacques beginnen houden..."

Peter Van De Velde is bezig aan zijn laatste seizoen in Thuis. Ondertussen heeft zijn personage ‘Jacques’ al twee moorden op zijn geweten. Al was Jacques in het begin gewoon een zachtaardige zwemleraar.

“Drie seizoenen geleden kwam ik erin als de zachte zwemleraar Jacques Pieters”, blikt Peter Van De Velde terug in Het Nieuwsblad. “Tot de schrijvers het nodig vonden om van hem een verkrachter en moordenaar te maken.”

“Ik was er in het begin niet mee opgezet. Ik vond het overdreven en een ongeloofwaardige verhaallijn. Al moet ik nu wel toegeven dat ik van Jacques ben beginnen houden”, geeft de acteur die we ook kennen als Piet Piraat en Daens toe.

De 54-jarige acteur neemt met spijt in het hart afscheid van de Thuis-ploeg, al vond hij het zelf ook stilaan welletjes: “Ik vind het jammer om die fantastische ploeg te moeten achterlaten, maar als slechterik loop je ooit tegen de lamp. Al is drie seizoenen genoeg.”

“Als je te lang een slechterik speelt, word je voor niets anders meer gevraagd”, blikt Peter Van De Velde in Het Nieuwsblad met een positief gevoel terug op zijn periode in Thuis.

Bio van Peter Van De Velde