You are here

Sinead O"Connor komt naar Brussel

02/02/2012 15:37-

Sinéad O’Connor is een icoon. Niet alleen door haar muziek, maar ook door haar unieke intrigerende persoonlijkheid en spirituele kantje.

Sinéad O’Connor is een icoon. Niet alleen door haar muziek, maar ook door haar unieke intrigerende persoonlijkheid en spirituele kantje.

Sinéad Marie Bernadette O’Connor, geboren in Dublin in 1966, laat voor het eerst van zich horen in 1986. Samen met The Edge tekent ze voor de single ‘Heroine’. Daarop volgt een even schitterende als verrassende carrière. Haar eerste album ‘The Lion And The Cobra’ komt er in 1987. Sinead valt op dankzij haar kaalgeschoren hoofd en engelengezicht. Een goddelijke en geëngageerde stem versterken het beeld. De bal gaat helemaal aan het rollen dankzij monsterhit ‘Nothing Compares 2 U’ (1990). Deze song, geschreven door Prince, katapulteert de Ierse naar de top van alle internationale hitlijsten. Sinead is spraakmakend. Is het niet door haar live-reputatie, haar melancholische nummers, haar universum en haar samenwerkingen met Peter Gabriel, Roger Waters of ook Massive Attack, dan wel door haar intense politieke standpunten, stevige uitspraken en bijhorende schandalen. Haar jongste albums mogen dan niet meer de grote succesverkoop kennen van weleer, Sinéad kan nog steeds rekenen op veel interesse van pers. Ook de fans blijven voor een warm onthaal zorgen. Liveconcerten van haar zijn immer intense belevenissen. Denk aan haar passage met Sly en Robbie in het Koninklijk Circus in 2005 of haar show in het Rivierenhof in 2010. Huwelijksperikelen maken dat Sinéad O’Connor dezer dagen in de spotlights staat. Het is echter tijd om de focus naar de muziek te verleggen. Haar nieuwe album ‘How About I Be Me And You Be You’ verschijnt op 20 februari. Het wordt een mooie weerspiegeling van haar universum. Een verzameling nummers over liefde, hoop en pijn gedragen door haar verbluffende stem. Sinéad O’Connor brengt haar songs dit voorjaar naar de fans. Haar komende tournee brengt haar op donderdag 12 april naar het Koninklijk Circus in Brussel.

Start ticketverkoop: vrijdag 3 februari om 11u

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen (excl. servicekosten): 48 euro, 42 euro, 36 euro – Genummerde zitplaatsen

*0.5euro/min, incl btw

Meer nieuws over:

Sinead O'Connor

Gerelateerde foto's:

Night Of The Proms 2008

Sinead O'Connor - Antwerpen - 24/10/2008

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Sinead O'Connor