.
News Image

Sfeer in de draaistoelen met kleinkunst, schlager en metal

Wie gaat er naar de volgende ronde?
Voor het oog van 930.000 kijkers – goed voor 43% marktaandeel (VVA 18-54, live +4) – zongen 12 straffe stemmen de pannen van het dak in de tweede auditieaflevering van The Voice Kids. En ook op vrijdag 28 september gaat het er gezellig aan toe in de studio. Coaches Laura Tesoro, Gers Pardoel, Sean Dhondt en Marthe, Klaasje en Hanne van K3 krijgen de meest uiteenlopende audities voorgeschoteld: van kleinkunst en pop tot schlager en zelfs metal.

De 9-jarige Kylan (Oedelem) brengt de sfeer er meteen in met een feestnummer pur sang: Leef van André Hazes Junior. De coaches springen spontaan recht voor de polonaise, maar draaien ze ook om voor deze schlagerzanger in wording? Haar tot aan de knieën, stoere botjes en leren handschoenen: dat Thara (14, Oplinter) van metal en gothic houdt, steekt ze niet onder stoelen of banken. Ze zet de studio in vuur en vlam met het knallende Stand My Ground van Within Temptation. Kleinkunst is dan weer helemaal de dada van Ebe (14, Melle). Hij trekt het allerliefst met zijn gitaar de straat op om de voorbijgangers te trakteren op zijn muziek. Voor zijn auditie kiest hij voor Ruimtevaarder van Kommil Foo.

Jolien (11, Hooglede) zorgt met haar ukelele voor een reggae vibe. De vrolijke meid brengt een liedje dat haar op het lijf is geschreven: Don’t Worry Be Happy van Bobby Mcferrin. Het ongeloof is van haar gezicht af te lezen als de ene coach na de andere draait. Maar wie kan haar strikken voor zijn team? “Een mini-Stromae”, dat is Kyle (14, Ledeberg). “Een bescheiden jongen, die helemaal openbloeit op een podium”, zeggen zijn vrienden. Hij brengt Sanctify van Years & Years. Katarina Pohlodkova, de winnares van vorige editie, zit in zijn klas en gaf hem een paar gouden tips. Schopt hij het even ver als zijn klasgenote?

Eva (14, Tongeren) is niet aan haar proefstuk toe in The Voice Kids. Ze zingt al sinds de lagere school en staat ook haar mannetje als zangeres in een bandje. Voor haar Blind Audition kiest ze voor Read All About It van Emeli Sandé. Ook de 14-jarige Sari (Sint-Job-in-‘t-Goor) kiest voor een liedje van Emeli Sandé. Zij hoopt de coaches te raken met het ontroerende Clown.

“Muziek is heel belangrijk voor mij”, zegt de Antwerpse Anna (13) met Russische roots. Ze speelt piano en harp, en volgde samen met haar papa muziekles. Ze gaat vrijdag voor het aanstekelijke Riptide van Vance Joy. Spring-in-‘t-veld Elisabeth (11, De Pinte) vlogt er de hele dag op los. De backstage van The Voice Kids is dan ook de perfecte speeltuin voor haar. “Ik heb gekozen voor Call Out My Name van The Weeknd, omdat ik héél luid kan zingen”, zegt ze zelf. Anaïs (12, Sint-Pieters-Leeuw) kiest dan weer voor een ingetogen nummer: Little Do You Know van Alex & Sierra.

Josephine (10, Zillebeke) krijgt een verrassing van formaat wanneer haar ouders langs de kant van de weg een lifter oppikken. Het is immers Sieg De Doncker die haar in hoogsteigen persoon komt vertellen dat ze mag deelnemen aan de Blind Auditions. En dat zorgt voor traantjes en véél zenuwen. Met knikkende knieën brengt ze Strong van London Grammar. Ook de gevoelige Evi (13, Beveren) voelt zich het best bij een ballad. Kan ze de coaches overtuigen met Yours van Ella Henderson?

The Voice Kids, vrijdag om 20.40 op VTM.

Meest recente foto’s van Laura Tesoro, Gers Pardoel, Sean Dhondt, K3, André Hazes, Within Temptation, Kommil Foo, Stromae, Emeli Sandé, Sieg De Doncker en London Grammar: