.
Sam Gooris
vrijdag 26 april 2019

Sam Gooris: “ik ben een stalker”

Opvallende bekentenis van Sam Gooris.


Sam Gooris en Sergio zijn al 30 jaar beste vrienden. Sam begon ooit zijn carrière in de brasserie van Sergio en samen hebben ze nog grootse plannen op stapel staan. Zo werken ze in alle stilte aan een televisieprogramma. “Ik heb mijn allereerste optreden in Serge zijn toenmalige zaak gegeven,” herinnert Sam Gooris zich in Humo. “In 1989 was dat,” aldus de zanger, die altijd goed bevriend is gebleven met Sergio. “Als ik met een vraag zit, beroepsgewijs of privé, dan weet ik hem te vinden: ‘Sorry, Serge, je stalker is hier weer,” klinkt het dan bij Sam Gooris.

Serge Quisquater geeft toe dat hij Sam Gooris wel eens moet oppeppen. “Sam zegt nogal snel dat hij niks kan. Dan is het aan mij om hem op te peppen: ‘Sammeke, je bent godverdoeme al dertig jaar bezig en je trekt nog altijd volle zalen. Wie kan dat zeggen?’” klinkt het dan bij Sergio. “Ik koester het feit dat ik nog altijd succes heb, maar ik weet dat het snel gedaan kan zijn,” durft Sam Gooris toegeven. Toch staat hij nog gemiddeld tweemaal per dag op een podium. En Sam barst nog van de ambitieuze plannen.

Zo geeft Sam Gooris toe dat er twee dingen zijn die hij absoluut nog wil doen in zijn leven. En beide dienen te gebeuren met zijn ‘copain’ Serge Quisquater. Samen met Sergio een duet opnemen is het eerste item op zijn bucketlist. “Dat nummer zal er sowieso komen, als de tijd er rijp voor is,” klinkt het. Maar dat tweede idee hebben de vrienden niet zelf in de hand…

Sam Gooris droomt er immers ook van om samen met Sergio een televisieprogramma te maken. “Vorig jaar hebben we al eens proefgedraaid tijdens Gert Late Night,” vertelt Sergio in Humo. “Mannen zonder plannen” heette het programma toen. “Pure rock-‘n-roll,” herinnert Sergio zich. “Achteraf hebben we enkele telefoontje gehad van geïnteresseerde productiehuizen, maar tot nog toe is er niks concreets uit de bus gekomen.”

“Ik denk nochtans dat het een geweldig programma zou opleveren,” aldus Sam Gooris. En Sergio weet precies wat nodig is om het programma te doen slagen. “Je zorgt er gewoon voor dat je genoeg input hebt, zodat je achteraf drie vierde kan weggooien.” En het belangrijkste is dat er géén scenario mag zijn. “Er is tegenwoordig zoveel voorgekauwde televisie, want alle moppen zijn op voorhand uitgeschreven”, aldus Sergio, die onder meer De Slimste Mens aanhaalt. “Het is hoog tijd dat Serge terug op tv komt,” klinkt het bij Sam Gooris en wie weet staat Sam dan aan zijn zijde als hun programma ooit werkelijkheid wordt.