.
News Image

Reinhilde Decleir als Tina Turner

Reinhilde Decleir op haar best.
Ook in de luchthaven worden regeltjes en voorschriften maar al te gretig nageleefd: een te grote vloeistofcontainer, een te zware koffer of te grote handbagage: als de mensen aan de check-in er geen oplossing voor hebben, dan de reizigers zelf misschien wel. Een dame (Goele Derick) moet drastische beslissingen nemen als haar handbagage maar net het toegelaten volume heeft. En plots dwaalt de geest van Bart Kaëll en de Soundmixshow door de luchthaven als moeke en vake (Reinhilde Decleir en Eric Kloeck) door de veiligheidspoort moeten gaan en getransformeerd worden tot Tina Turner en Axl Rose.

Frank Focketyn demonstreert als bankbediende in Kafka wat er gebeurt als je na drie pogingen nog altijd niet je juiste pincode ingeeft: je bankkaart wordt ingeslikt. Letterlijk. Voor de ogen van zijn verdwaasde klant (Lukas Bulteel) verdwijnt de bankkaart helemaal in de mond van Frank Focketyn. Een onzichtbaar special effect of beschikt Frank over speciale gaven? In het bankkantoor lopen nog wel meer kommaneukers rond. En enthousiastelingen die het bankwezen graag heel plastisch voorstellen. Tom Audenaert zorgt voor een demonstratie van wat effecten allemaal kunnen, al wordt zijn verkooppraatje niet door iedereen begrepen. Securityagenten Karlijn Sileghem en Tiny Bertels volgen het allemaal via het intern videocircuit.


Verder krijgt een groep stakers gelijk van hun directie, heeft de militair nog maar eens een heldenverhaal en geeft de helpdeskmedewerkster onlineseksdating-tips aan iemand die alleen maar zijn identiteitskaart is vergeten.
De vaste cast: Tiny Bertels, Tom Audenaert, Frank Focketeyn, Karlijn Sileghem, Stefaan Degand, Nico Sturm, Flor Decleir, Ilse De Koe, Goele Derick, Steve Geerts, Dirk Van Dijck, Gert Portael, Iris Van Cauwenbergh, Michael Vergauwen, Mathias Sercu, Günther Lesage, Tania Van Der Sande en Ingrid De Vos. Met gastrollen van: Ricko Otto, Iwein Segers, Tristan Versteven, Eric Kloeck en Reinhilde Decleir.

Kafka, woensdag om 20.35 op VTM.