.
News Image

Rechter stelt vonnis tegen Fc De Kampioenen-acteur uit

Acteur riskeert drie jaar gevangenis.


Van roem naar de hel, zo is het leven van Walter Michiels verlopen. In 1990 leerde Vlaanderen de acteur kennen dankzij de rol van Pico Coppens in ‘FC De Kampioenen’. Meer dan 1,7 miljoen mensen genoten van de wekelijkse avonturen van de slechtste voetbalploeg van het land. De succesvolle reeks kreeg alsmaar meer aflevering, tot grote vreugde van de cast. Het succes van ‘FC De Kampioenen’ was wellicht naar hoofd van Walter Michiels gestegen, hij vloog in de drank en verstoorde op die manier meermaals de opnames. Na drie jaar besloten de makers van de succesvolle reeks de acteur aan de deur te zetten.



Vanaf toen ging het alsmaar bergaf met de acteur. De afgelopen jaren kwam Michiels meermaals negatief in het nieuws. Het aantal keer dat hij op het rechtbank werd verwacht is niet meer op één hand te tellen. Ook woensdag werd de acteur op de correctionele rechtbank van Leuven verwacht, alleen kwam de acteur niet opdagen.

Michiels moest zich op de correctionele rechtbank komen verantwoorden voor een reeks misdrijven. In totaal vorderde het openbaar ministerie drie jaar gevangenis. In het lijstje van beschuldigingen vinden we onder andere de diefstal van 8 nummerplaten, 3 terrastafels, een paraplu en een gsm. Verder moet hij ook komen uitleggen waarom hij in het Leuvense verschillende mensen heeft lastiggevallen en de acteur zou zelfs iemand bedreigd hebben.



De rechtbank probeert al een tijdje een vonnis te vellen, alleen weet zelfs de advocaat niet waar Michiels uithangt. De acteur hangt weliswaar in het Leuvense rond, maar heeft geen vaste verblijfplaats. De rechtbank doet op 18 december aanstaande een nieuwe poging om tot een uitspraak te komen in het bijzijn van Walter Michiels. Of die weer zijn kat stuurt of een zichzelf als een vroeg kerstcadeau zal aanbieden is nog maar de vraag. Wordt vervolgd.