You are here

Rappende oma zet studio Belgium's Got Talent in vlam

22/03/2018 18:30-

Nieuwe verrassende audities.

Het jubileumseizoen van Belgium’s Got Talent blijft zijn ijzersterk parcours verderzetten. De aflevering van vorige vrijdag hield 1.254.025 kijkers (live+2) in de ban, goed voor een marktaandeel van 50,4% (VVA 18-54, live+2). Dat ook het talent nog lang niet is uitgeput, blijkt uit de vijfde auditieaflevering op vrijdag 23 maart. In de afgeladen Stadsschouwburg warmt Baba Yega de zaal alvast op met hun buitenaardse danspasjes. Nadien worden jury en publiek van hun sokken geblazen door rappende oma ‘MC Lily’, een man die opblaasbare zwaarden slikt en een ontroerende rolstoelchoreografie…

“Blijkbaar vinden mensen het geweldig als je op gevorderde leeftijd staat te rappen.” MC Lily (Borgerhout) is nu al dé sensatie van Belgium’s Got Talent. Met haar 66 jaar is Liliane de oudste kandidaat van het seizoen. Ze verbaast zaal én jury met een zelfgeschreven rapnummer over diversiteit. Rappen is ook wat Elke (17, Gentbrugge) het allerliefste doet. Meer nog: als Passidar doet ze aan freestyle rappen, wat betekent dat ze zonder enige voorbereiding het podium betreedt. Haar woorden komen recht uit het hart en vertellen haar levensverhaal.

Eén van de opmerkelijkste verschijningen van de avond is ongetwijfeld Mermaid Celine (28, Sint-Amandsberg). Al van kinds af aan is Celine zot van zeemeerminnen en 12 jaar geleden besloot ze er zelf één te worden. Speciaal voor Belgium’s Got Talent komt ze met haar zelfgemaakte staart uit het water om het nummer You Said van Eurielle te brengen. Ook goochelaar Jan (37, Hardenberg) zorgt voor een adembenemende act. De Nederlander is gefascineerd door zwaardenslikken, maar omdat het een gevaarlijke bezigheid is, bedacht hij een ‘veiliger’ alternatief… met ballonnen.

Sinners Dollhouse (24-35, Antwerpen) is een groep met dames “van alle leeftijden en vormen”. Zij jagen de temperaturen vrijdag de hoogte in met een verleidelijke burlesque-show. De danseressen zelf hebben letterlijk niet veel om het lijf, maar heeft hun act dat wel? Ook de bescheiden Mathias (19, Roeselare) gooit zijn lichaam in de strijd tijdens een acrobatische dans. Zijn ultieme droom is werken voor Cirque du Soleil, maar zijn eerste uitdaging is om de jury van Belgium’s Got Talent voor zich te winnen.

4 saxofonisten, 1 drummer en 5 verschillende nationaliteiten: dat is Unreal Sax Project (21-28, Brussel). De mannen studeerden aan het Conservatorium van Brussel en maakten nadien de straten onveilig met hun aanstekelijke muziek. Maar werkt hun act even goed op het grote podium van Belgium’s Got Talent? Flight Mode (13-29, Dworp) zorgt voor een waar hoogtepunt. Het trampolineshowteam geraakt met één grote en drie kleine trampolines moeiteloos tot in de nok van de zaal. De vergelijking met de TNT Crew, finalist van vorige editie, is uiteraard snel gemaakt. Kunnen ze aan hun voorgangers tippen?

Ook aan dans is er geen gebrek in deze vijfde aflevering. De meest ontroerende choreografie komt van zussen Devona en Shardee (17 en 19, Rotem). Devona lijdt aan een brozebottenziekte en zit daardoor in een rolstoel. Samen met haar zus brengt ze een moderne rolstoeldans, inclusief lifts. Funky muziek en outfits: Rhythmic Mobility (17 en 23, Antwerpen) wil met een popping-act het publiek meenemen naar de jaren 80. Denis is dansleerkracht en Gianni één van zijn leerlingen. Samen vullen ze elkaar perfect aan. Avant Garde Collective (19-32, Leuven en Nederland) sluit de avond af met een dansoptreden in hun eigen, unieke stijl. Voor Dan is de danscrew geen onbekende, maar kunnen ze zijn hoge verwachtingen inlossen?

Belgium's Got Talent, vrijdag om 20.40 op VTM.

Meer nieuws over:

Baba Yega, Belgium's Got Talent, VTM

Gerelateerde foto's:

Premiere The Movie

Baba Yega - Antwerpen - 25/03/2018

Papillio

Baba Yega - Waregem - 11/03/2017

Gerelateerde bio's: