.
News Image

Q2 brengt The Brit awards

Pakkend eerbetoon aan overleden George Michael door zanger Coldplay.
Na de Grammy Awards brengt Q2 morgen, op vrijdag 24 februari 2017, om 22.55 de 37ste uitreiking van The Brit Awards. Tijdens de uitreiking van de Britse muziekprijzen treden o.a. Coldplay, Katy Perry, Ed Sheeran, Robbie Williams, Bruno Mars, The Chainsmokers, Little Mix en Emeli Sandé op. Wham!-lid Andrew Ridgeley brengt een eerbetoon aan de overleden George Michael en Coldplay-frontman Chris Martin zingt met behulp van oude videobeelden een duet met George Michael. De Britse televisiepresentatoren Dermot O'Leary en Emma Willis leiden de awardshow als hosts in goede banen.

Robbie Williams: “Ik voel me vereerd dat ik iedereen nog eens mag entertainen op de The Brit Awards. Deze awardshow is altijd een speciale avond voor de muziek en dit jaar voel ik dat het weer groots gaat worden.”

Katy Perry: “Het is geweldig om terug te keren naar één van mijn favoriete landen, waar veel van mijn favoriete muzikale invloeden vandaan komen. Na drie jaar ben ik blij om terug te kunnen optreden op The Brit Awards om een nieuw tijdperk van pop in te zetten.”

Dermot O’Leary en Emma Willis zijn bekende Britse televisiepresentatoren en dit jaar presenteren ze samen voor het eerst The Brit Awards. Dermot is de vaste presentator van de Britse talentenjacht The X Factor en Emma is beter bekend als leading lady van The Voice UK en Big Brother.

Dermot O’Leary: “The Brit Awards is een iconische show die ik de voorbije jaren al veel heb gezien en heb meegemaakt. Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met Emma, waar ik trouwens een grote fan van ben, en om een briljant jaar van Britse muziek te vieren.”
Emma Willis: “Ik vond het al geweldig om de nominatieshow dit jaar te presenteren en ik ben in de wolken dat ze me hebben gevraagd om ook het grote evenement te hosten. Het is een eer om The Brit Awards te presenteren, maar om dat te doen naast één van mijn grote favorieten Dermot is te gek voor woorden.”

Tijdens de 37ste uitreiking van The Brit Awards wordt de vorig jaar overleden David Bowie geëerd met twee prijzen, die voor beste Britse mannelijke soloartiest en album van het jaar voor Blackstar. Rag 'N Bone Man mag ook twee beeldjes in ontvangst nemen, o.a. die voor beste Britse doorbraak. De award voor wereldwijd succes gaat naar Adele en Robbie Williams krijgt de prestigieuze Icon Award. De hoogtepunten van de avond zijn de optredens. Zo stellen Coldplay en The Chainsmokers op The Brit Awards hun nieuwe single Something Just Like This live voor aan het publiek. Katy Perry neemt dan weer een hoop dansende huizen en skeletten mee op het podium.

The Brit Awards, vrijdag 24 februari om 22.55 op Q2.