.
News Image

Patrouille Linkeroever - Nieuw op VTM

Dolkomische politiereeks, weldra op VTM.
Commissaris Johannes Geubels heeft groot nieuws voor zijn zeskoppig korps. Een cameraploeg zal Patrouille Linkeroever de volgende maanden volgen voor een nieuw realityreeks. Maar al meteen wordt duidelijk dat die reeks niet echt reclame zal zijn voor de ordediensten. Want in Patrouille Linkeroever krijgt het begrip ‘inefficiëntie’ een nieuwe betekenis. De zes agenten vormen met gemak het meest onbekwame politiekorps van Vlaanderen.

Ze zijn dom, onhandig, bang, politiek incorrect... Of gewoon alles tegelijk. Hun hulp inroepen doe je beter niet. Noodoproepen worden genegeerd, te laat opgevolgd of fout geïnterpreteerd. En de persoonlijke belangen van de agenten van dit korps gaan voor op het algemeen belang. Hun foute focus en schrijnend gebrek aan beroepsethiek leidt tot een tegengesteld effect. Zelfs het Comité P dat toezicht houdt op de politiediensten is formeel: het grootste gevaar op Linkeroever is Patrouille Linkeroever zelf .

Met Jonas Van Geel:
Hoofdinspecteur Johannes Geubbels is niet bepaald een groot licht, maar vooral een angstige bureaucraat met een knaller van een minderwaardigheidscomplex.
Toch maakt hij zichzelf graag wijs dat hij de boel onder controle heeft, al kan een kind zien dat hij nul gezag uitstraalt. Johannes is veel te jong én te onbekwaam om zijn functie uit te oefenen.

Johannes is een groot voorstander van de inspirerende speech. Hij vindt dat Patrouille Linkeroever een team moet zijn. Een team is het allerbelangrijkste. Ironisch genoeg is Patrouille Linkeroever best een goed team, hij is alleen de enige die er geen onderdeel van uitmaakt.

Nico Sturm:
Dave Duyns is in theorie een zeer goede agent. Hij heeft het hart op de juiste plaats en is niet bang om te werken. Jammer genoeg is hij wel bang van zowat al de rest, en gewoon een veel te gevoelige ziel om politiewerk te doen.

Elke dag opnieuw probeert hij er het beste van te maken, maar keer op keer botst hij op een nieuwe muur die hem helemaal doet dichtklappen. De ene dag is het zijn claustrofobie, de andere dag zijn pleinvrees die hem parten speelt. Zijn rotsvaste overtuiging dat in elk mens een mooie en goede mens verborgen zit, maakt hem iets te vergevingsgezind dan goed is. Dave gelooft meer in een welgeplaatste ‘niet meer doen hè!’ dan in een gevangenisstraf.

Gene Bervoets:
Als ex-rijkswachter van de oude stempel heeft Pol de politiehervorming nooit kunnen aanvaarden. Hij is voor de harde aanpak. Kleine criminaliteit bestaat in zijn ogen niet. ‘Een handtassen-diefstal is de eerste stap naar massamoord.’ Nultolerantie is té toegeeflijk voor hem.

Beweren dat Pol iets rechtser georiënteerd is, is een serieuze verzalving van de realiteit. In zijn ogen kan rechts niet extreem genoeg zijn. “‘t Stad is van iedereen, maar van Linkeroever moeten ze met hun fikken vanaf blijven.” is zijn slogan.

Mieke De Groote:
Liliane is een extreem luie agente met een verdoken agressieve kant. Sinds de scheiding met haar man is al haar levensvreugde verdwenen. Ze telt de uren af. Aangezien alle mooie agentes op Rechteroever belanden, moeten ze het op Linkeroever met Liliane doen.

Liliane is een groot voorstander van gelijke rechtenvoor de vrouw op het werk, een feministe pur sang, links, milieubewust, vegetarisch én voorzitster van de VVVV (Vrijgevochten Vrouwen Voor Verandering). Zolang Liliane haar koffie en haar frangipanes heeft, is het allemaal goed voor haar.

Kevin Janssens:
Bruce Taverniers is een man die denkt dat hij een gespierde, militair uitziende gast is. Hij is gepassioneerd door wapens en actiefilms. Zijn bijnaam ‘Bruce’ heeft hij te danken aan zijn grote held Bruce Willis. Zijn idee over de politie is vertekend door Amerikaanse films en series als Cops.

Bruce heeft een hekel aan elke vorm van politiewerk waar zijn pistool niet aan te pas komt. Bruce is een echte doener. Hierin zit ook Bruce zijn grootste probleem: Bruce heeft maar 1 versnelling, namelijk de vijfde. Alles is altijd aan 100 procent. Pol Doornik is zijn patrouille-partner en, naast Bruce Willis, zijn grootste held en de vaderfiguur die hij nooit gehad.

Eva Binon:
Saskia is een vrolijke meid die met ièdereen goed kan opschieten, maar boven alles is ze te dom om te ademen. Ze is nu twee weken in dienst op Linkeroever en
komt vers van de politieschool. Hoe ze daar ooit is kunnen afstuderen, is een volstrekt raadsel en geruchten in de wandelgangen doen vermoeden dat haar uiterlijk daar een significante rol in heeft gespeeld.

Voor Saskia is politiewerk een eerste stap richting wereldvrede. Ze staat op haar strepen, is niet op haar mondje gevallen en is een kind van haar tijd. Ze is helemaal into social media en is niet te beroerd om haar hele leven selfie-gewijs op het internet te plaatsen.

Een heleboel gastacteurs:
Maarten Bosmans, Steve Geerts, Bert Huysentruyt, Rabbah Besseghir, Bas Teeken, Guga Baúl, Jef Hoogmartens, Hilda Vleugels, Maria Thys, Jonas Leemans, Luc Verhoeven, Brik Van Dyck, Ini Massez, Gilda De Bal, Liesje De Backer, Manou Kersting, Patrick Vervueren, Debbie Crommelinck, Daphne Wellens, Peter Van
De Velde, Ludo Hoogmartens, Marc Van Eeghem, Bill Barberis en Gunther Lesage

Patrouille Linkeroever, vanaf woensdag 30 maart, elke woensdag om 20.35 op VTM.